Komentáře 20

DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-30 10:12:35 | 2 0
pbd: To je docela vtipný. Píšeš tady, že diskuze nikam nevede, protože si každý započítává svoje vlastní faktory, přitom to samý děláš ty: "Lucas je pokrytec, co se bojí atd. atd.". Tak chceš někam tu diskuzi vůbec vést, nebo ne? :D Navíc mám pocit, že ta diskuze se už někam dostala, stačí si jí pořádně přečíst. Je lehký najednou přijít do diskuze a říct, že nikam nevede. Nejdřív ti doporučuju si přečíst ten článek a pak tu diskuzi, protože ty tvoje výroky se z většiny točí kolem toho, co už tady bylo řečený a dál rozvinutý. Zjistil bys tak, že tady nejsou "jenom ty dvě strany", protože abys pochopil všechny souvislosti, nemůžeš se na to dívat jen z jedný nebo z druhý strany. Toho sis mohl všimnout, kdyby sis to přečetl.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2019-09-30 08:10:33 | 1 2
Tahle debata nikam nevede a nikam nepovede, protože si každý započítává jenom svoje vlastní faktory, a zase jsou tu jen dvě strany "Lucasovi dobře tak" a "chudák Jirka". Lucas měl vizi, vykašlal se na to, že někdo něco KOUPÍ většinou znamená, že si s tím chce dělat, co chce. Lucas to velmi dobře věděl, a jediný důvod, proč je nespokojený, je protože se zase jen bojí kritiky a spojování SW se svým jménem. Pakliže by mu totiž fakt šlo o dokončení jeho vize, neprodal by Lucasfilm ale najal by si řemeslníky, kteří by mu to natočili. Na jednu stranu se té tíhy chtěl zbavit, na druhou je teď generál, samozřejmě až po bitvě. Je to pokrytec, jako všichni. Disney natočilo (hlavně VIII) sračky, na druhou stranu natočit to postaru by u mladých diváků nefungovalo. Holt poptávka byla jinde a Disney necílí jen na fanoušky za zenitem nebo mileniály, ale i trošku níž.. A nemyslím si, že by šlo o námět, ale spíše o zpracování a konkrétní dialogy a scény, které stojí za prd. A není žádná záruka, že by Lucasova vize dopadla lépe.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-29 18:08:10 | 1 0
Kucajan216: Tak jsem to otočil no :D Myslím, že většina pochopila, co jsem měl na mysli :D
G36F40 | Fandíme filmu
G36F40 | 2019-09-29 17:46:48 | 3 0
Dřív, když prodej proběhl jsem byl v sedmém nebi, že budou vznikat další moje oblíbené SW filmy. Teď brečím nad sračkama co točí a moc rád bych viděl Lucasovu trilogii 7-9.
Kucajan216 | Fandíme filmu
Kucajan216 | 2019-09-29 17:26:00 | 0 2
Já nevím jak vy, ale o XI. epizodě jsem ještě nikdy neslyšel, ale o IX. epizodě, to už je jiná :D
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-29 16:19:01 | 3 0
Poslední věc, kterou je podle mě zapotřebí tady říct, protože když se do diskuze zamíchá více věcí, tak se všichni můžou ztratit v tom, co bylo původní myšlenkou. O co tu jde, je to, že George Lucas měl nějakou vizi nejen pro Epizody I až VI, ale pro Epizody I až XI. Že ty zbylý tři pak neudělal on sám, protože vzal špatně kritiku prequelů, to je jedna věc. Že to pak prodal Disneymu, který tu jeho vizi nerespektoval, je věc druhá. Každopádně představte si teď na chvíli, že by ta Lucasova trilogie vznikla podle toho, jak si to on představoval. Někomu by se to líbilo, někomu ne, těžko říct, jak by to bylo celkově přijatý fanoušky, ale podstatný jsou dvě věci: za prvé by byla dokončena původní vize člověka, který to celé vymyslel. Za druhé, i kdyby se vám to nakonec nelíbilo, tak o co jde? Když uvedu příklad na filmových žánrech obecně- každému se líbí jiné filmové žánry. Se Star Wars je to v tomhle směru podobné- Star Wars je tak velká frančíza, že si v ní může každý najít to, co se mu líbí. Někdo má rád jenom původní trilogii, někdo jenom Epizody I až VI, někdo nedá dopustit na EU...., to všechno je v pohodě. V souvislosti s tím "co bylo po Epizodě VI" jde tedy o to, že zde byly dva směry: to, co měl v plánu George Lucas a to, co vytvořili jiní autoři v Expanded Universe. Když už tedy bylo rozhodnuto, že vzniknou Epizody VII, VIII a XI, mělo se jet podle scénářů George Lucase, protože i kdyby to nebylo nakonec tak dobře přijato, pořád bychom dostali jednu ucelenou vizi tvůrce Star Wars, která má jasno, kam to celé jde. A pokud by se vám to nelíbilo, tak zde máte Expanded Universe, protože jak jsem říkal, každý si ve Star Wars může najít to, co se mu líbí a pokud by se vám v závěru líbilo víc Expanded Universe, tak proč ne. Podstatný ale je, že bychom tu měli tyhle dvě možnosti: EU od jiných autorů, jejichž příběhy si získali velkou popularitu, a vizi člověka, který Star Wars vymyslel. Jenže co teď máme místo toho? EU tady sice pořád máme, ale jednotná a konečná vize zakladatele Star Wars byla nahrazena něčím, co nebylo vůbec naplánované a vůbec nebylo promyšlené dopředu. A to byla ze strany Disneyho obrovská chyba. Závěrem se tedy snažím říct, že je ve výsledku jedno, jak moc by se vám trilogie od Lucase nakonec líbila. Důležité je, že bychom zde vedle EU měli zároveň filmovou verzi od člověka, který to celé vymyslel. Nicméně kvůli přístupu Disneyho bez jakéhokoli respektu k Georgovi to bohužel nemáme. A minimálně ve filmové podobě to už nikdy mít nebudem.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-29 16:17:26 | 0 0
Cvok: Myslím, že v otázce toxicity si SW fandom v klidu může podat ruku s fandomem ST, protože to je úplně stejný případ. Tam se na novinky taky skoro vždycky nadává a každý druhý fanoušek má pocit, že právě on má právo rozhodovat, co ST/SW je a co rozhodně není, protože právě on danému fenoménu nejlépe rozumí a každý s jiným názorem je blbec, co věc nechápe, nic o ní neví a neměl by se vůbec vyjadřovat. Nemluvě o přijetí nových fanoušků a diváků spokojených s novinkami, kterými spousta těch "starých" automaticky pohrdá (a to bez ohledu na to, že v době, kdy se oni fanoušky SW nebo ST stali, tihle chudáci byli ještě na houbách nebo v kolíbce a tudíž není žádnou jejich zásluhou, že před nimi mají časový náskok).
Karel | Fandíme filmu
Karel | 2019-09-29 15:44:01 | 0 0
Bitch plase o Lucasovi a SW víš velký hovno, neshazuj jeho "vizi" ty náno. Lucas určoval kdo bude budovat kánon a byl to on kdo měl hlavní slovo při schvalování.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-29 14:39:05 | 3 0
Cvok: Ohledně George Lucase: Lucas měl původně v plánu tu novou trilogii udělat, jenomže špatně nesl tu kritiku prequelů, tak si to pak rozmyslel. Ale v tomhle se George u Star Wars fanoušků podle mě mýlil, stejně jako se v nich trošku mýlíš ty. Říkat, že Star Wars fanoušci jsou nejvíc toxický je jednak dost nepřesný a zároveň to není úplně pravda. Je totiž důležitý rozlišovat, jestli někdo prostě jenom vyjadřuje svůj názor (v tomto případě negativní), nebo jestli přímo vyloženě hejtí. Tohle jsou dvě rozdílný věci, ale spousta lidí má tendenci je spojovat dohromady. Když se podíváš na to, co doopravdy fanoušci říkají, tak zjistíš, že těch, co doopravdy hejtí, zas tak moc není, jenom jsou nejvíc slyšet. A o tom mluvil i Hayden Christensen, co hrál Anakina, ten říkal to samý. Když se pak podívám přímo na svoje osobní zkušenosti, tak jsem nikdy nepotkal nikoho, kdo by vyloženě hejtil prequely. Rozebírali se třeba jejich chyby, nedostatky atd., ale že by je někdo fakt hejtil, to ne. A tak to je, těch co opravdu hejtí, zas tak moc není. Může se akorát zdát, že jich je víc, protože Star Wars má miliony fanoušků po celým světě. Když Star Wars baví tolik lidí, tak je jasný, že se tam najde těch hejtrů ještě o trochu víc, než u mnoha jiných sérií. Ale pořád těch opravdových hejtrů není tolik, jenom jsou nejvíc slyšet. U té nové trilogie je ta situace pak už trochu jiná, ale to je zase na další diskuzi. Podstatný je, že nazývat celou základnu Star Wars fanoušků toxickou je dost nepřesný. Může tam být víc toxických lidí, protože je to tak velká frančíza, ale nazývat celek toxickým je nesmysl, protože tak to není.
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-09-29 13:47:18 | 0 1
DanielFF: Lucas dost často říká to, co se mu hodí do krámu. Nejednou se ho ptali jestli vůbec má plány na novou trilogii nebo jestli jí chce natočit, vždy řekl že ne. Jako upřímně v tomhle se mu nedivím, stačí si vzpomenout jak mu lidi nadávali na ulici u prequlové trilogie a vyhrožovali smrtí, protože jim prý ničil dětství. Postoj k EU taky evidentně mění podle potřeby. Ono nikdo mu jeho zásluhy na SW nebere, je to otec SW, to mu nikdo nevezme ale ať si nestěžuje, že nikdo nevyužil jeho vize, když on sám bez skrupulí mazal z EU příběhy jak se mu chtělo a taky nebral ohledy na spisovatele, kteří měli rozepsané série a ať se mu to líbí nebo ne, SW ho dávno přerostli a už to není dílo jen jednoho muže. A vím kdo jsou Whillové jejichž zápisky jsem původně měli číst ;) Fanoušek SW jsem už nějakých 20 let, komiksy, knihy, hry, knihy i ty stolní. Osobně pro Disney mám jednu radu, neposlouchat "fanoušky" protože upřímně víc toxický fandom neexistuje :D Nepamatuji si SW od Skryté hrozby, na které by se nenadávalo a už to k tomu skoro patří. Na prequel trilogii se pár let nadávalo a teď? Stejně tak na Clone Wars a teď? Prostě v SW se vždy nejprve přírůstek musí poplivat :D Jinak co se týká kvality nového kanonu, tak tam si já osobně moc nemám na co stěžovat, komiksy mi přijdou kvalitní až na Star Wars sérii, a možná bych tam uvítal kvalitnější kreslíře, stejně tak přinesli dost nových postav které si fanoušci oblíbili jako například Doktorku Aphru, knihy tam byly trochu těžší začátky, no a u her byla prostě chyba, to dát EA, to i Ubisoft by byl lepší volba ale osobně předpokládám, že jek vyprší ta exkluzivní smlouva, tak pojedou ve stylu Marvelu ale licence budu prodávat jen na jeden titul, přece jenom otevřeli Lucasfilm Game který by měl na tohle dohlížet a mít to na starost. Osobně si myslím, že se blýská na dobré časy i filmové/seriálové časti SW.
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-29 13:14:10 | 0 0
* v kánonu jsem myslel, ach ta autokorekce :D
DanielFF | Fandíme filmu
DanielFF | 2019-09-29 13:07:18 | 3 0
Cvok: Tak Star Wars byly jeho, proč by se tak alespoň do určité míry nemohl chovat? Ale i tak si nemyslím, že se mu všechno z EU nelíbilo, protože v těch rozhovorech v článku říkal, že Disney může vedle těch jeho scénářů čerpat i z nespočtu knih, komiksů atd. Kdyby se mu EU vyloženě nelíbilo, tak by podle mě tohle neřekl. Otázkou pak je, co všechno by ta jeho trilogie ignorovala, to bychom se dozvěděli pouze v případě, kdybychom měli možnost si ty jeho návrhy přečíst. A jak jsi mluvil o těch mladších hrdinech, tak kdo ví, možná by to fungovalo, možná ne, ale zrovna věk postav a podobné věci se dají když tak upravit. A právě to měl Disney udělat, když se to rozhodl koupit- využít ty návrhy a upravit místa, kde to třeba drhne. Protože když přijde na dialogy atd., v tom Lucas úplně mistr není, ale jeho celková vize a příběh byly vždycky super (nemluvíme teď o provedení). Alespoň bychom měli příběh, který skvěle propojuje všechny filmy a sága by tvořila jeden jasný celek. A k té mystice Síly: v té Lucasově trilogii se měli objevit i Whillové, jestli ti to něco říká, ti byli mystičtí dost (byli v Clone Wars). A třeba by se mu to nějak povedlo propojit s těmi midichloriany, třeba ne, v tom případě by se to dalo zase nějak upravit. A jak říkáš, že teď je všechno ucelené v jednom kanónu, tak to ještě neznamená, že ty věci v kanónu jsou kvalitní :D navíc, když si z hlediska stanovených Star Wars pravidel ještě někdy odporují :D
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2019-09-29 12:21:02 | 0 2
Ony byly původní díly SW díl od dílu odlišné a přinášely něco zásadně nového, jo? Aha. No nevím, mě přijde, že se lišily akorát tak jejich stále nové a nové verze, jak je Lucas v průběhu času nesmyslně prznil, ehm pardon, vylepšoval, zbytečnými digitálními zásahy. Jinak to prostě vyždycky byla jen přímočará, jednoduchá pohádka s jednoduchými postavami zasazená do atraktivního vesmírného prostředí. Veškerou tu aureolu výjimečnosti a propracovanosti tomu dodali až ti všichni "následovníci" budující provázaný vesmír desítek knih, komiksů, seriálů a dalších, podle mistra Lucase i aktuálního filmového pojetí, nekanonických příběhů. Čili mě zas až tak moc nešokuje (a možná ani nepohoršuje), že Lucasovi scénáře letěly do koše a Disney s jeho "vizí" nejednali zrovna v rukavičkách.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2019-09-29 11:59:46 | 0 0
Se mu nedivím ty nové Star Wars za moc nestojí jak by řekl Toren chybí tam srdíčko. Kylo Ren neví co chce jestli být hodný nebo zlý a po 2 filmech má jeho postava nulový vývoj se Snokem, který byl v Síle se probouzí prezentován jako nejsilnější Sith vymrdaly úplně. S kladnými postavami je to ještě horší Rey mě přijde strašně nesympatická a to, že z ní dělají díl co díl více Op postavu tomu moc nepřidá a tomu černochovi přeju smrt od Síly se probouzí (horší postava než on je snad pouze Jar Jar Binks) .
Cvok | Fandíme filmu
Cvok | 2019-09-29 11:55:42 | 1 1
Upřímně podle toho, co o Lucasově vizi uniklo, to nebyla žádná výhra zrovna, rodinný film kde v popředí měli být teen hrdinové zachraňující galaxii v čele s teen hrdinkou Kirou.A i kdyby novou trilogii točil Lucas, tak EU by se stejně ignorovalo protože nejednou prohlásil, že za kanon považuje jen filmy. Lucas byl pro SW v posledních letech spíš hrozba, kdy se choval občas až dětinsky ve stylu, SW jsou jen moje a můžu si s nimi dělat co chci. Například byla ve vývoji hra s Darth Maulem v hlavní roli, během jedné návštěvy studia si všiml, že jeden z vývojářů má na stole figurku Maula vedle Darth Talon a tak je sebral a během schůzky prostě prohlásil, že byly přátelé a že by to v té hře mělo být a vůbec ho nezajímalo, že každý je z jiného období. Stejně tak u Clone Wars si dost často žádal změny, které dělali recony a měnil osudy postav. Dost se tehdy právě šeptalo, že už Lucas chce tím provést nějaký reboot univerza a nebo se k němu schyluje. Sám dokonce schválil spláchnutí do záchodu jednu fanoušky oblíbenou knižní sérii o Mandalorianech, když v CW z nich udělal pacifisty :D Nikdy si nedokázal přiznat, že nebýt o desítek spisovatelů, kreslířů komiksů, herních vývojářů atd.. tak by SW nebyly tím, čím jsou. Takže myslím že jak Lucas tak ani Disney si nemá co vyčítat, naopak Disney udělal spoustu změn, kteří fandové kvitují pozitivně. Síla se opět stává více mystická a tajemná, souboje nejsou žádný balet, více propojují komiksy, knihy, seriály a filmy, všechno je skutečně na jedné kanonické úrovni. Ono nic není černobílé.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest