Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil

Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Co se přesně stalo mezi Georgem Lucasem a vedením Disneyho po odkoupení Lucasfilmu? Po mnoha letech konečně známe celý příběh.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když v roce 2012 proběhlo odkoupení Lucasfilmu společností Disney za více než 4 miliardy dolarů, mohlo se nejprve zdát, že vše mezi Georgem Lucasem a Disneym probíhalo hladce. Později ovšem začaly vyplouvat na povrch informace ohledně nespokojenosti George Lucase s novou trilogií, která také hrála svoji roli v odkoupení Lucasfilmu. Nyní se dozvídáme o celé situaci více prostřednictvím autobiografie The Ride of a Lifetime od Roberta „Boba“ Igera, generálního ředitele společnosti The Walt Disney Company. Ten byl z hlediska své pozice při odkoupení Lucasfilmu v centru dění a celou situaci podrobně vylíčil v jedné z kapitol této knihy.

Vše začalo ještě během vyjednávání o reálném odkoupení Lucasfilmu společností Disney. Bylo naprosto jasné, že Disney bude chtít točit nové filmy, načež tedy George Lucas již touto dobou poslal Bobu Igerovi, Alanu Hornovi a Alanu Bravermanovi (další vysoce postavené osoby společnosti) kopie scénářů pro Epizody VII, VIII a IX, které dříve George plánoval udělat sám. V případě Epizody VII byl scénář nejpodrobnější, u zbývajících Epizod VIII a IX šlo pak spíše o záchytné body. Bob Iger a Alan Horn se po přečtení scénářů shodli, že scénáře musí odkoupit. Při podpisu smlouvy se ovšem snažili dát oba pánové najevo, že ke scénářům nejsou smluvně vázáni i přes jejich odkoupení.

Při podepisování smlouvy dal Bob Iger také najevo, že bude mít vedoucí pozici v celém tvůrčím procesu (prezidentkou samotného Lucasfilmu se nicméně měla stát Kathleen Kennedy). George nebyl tímto návrhem úplně nadšen, čili Iger slíbil Georgi Lucasovi na oplátku to, že v případě nutnosti bude George jejich kreativní konzultant a že budou otevřeni jeho návrhům. Dle knihy se ovšem snažil dát Iger opět najevo, že i tak se nemusí Lucasovými podněty řídit.

A právě zde se celá záležitost zkomplikovala. George se totiž domníval, že na základě tohoto mimosmluvního ujednání se scénáře k nové trilogii použijí či se z nich bude alespoň vycházet vzhledem k tomu, že se je Bob Iger a Alan Horn po přečtení rozhodli odkoupit a George Lucas se měl stát kreativním konzultantem. Byl tak velmi překvapen, když se zanedlouho na jeho Skywalkerově ranči sešli Kathleen Kennedy, J. J. Abrams a Michael Arndt, který původně na Epizodě VII také pracoval, s tím, že Bob Iger, Kathleen Kennedy, Alan Horn a J. J. Abrams se rozhodli Georgovi scénáře nevyužít a místo toho mu předložili scénář pro Epizodu VII v podobě, jež se blížila konečnému filmu z roku 2015 s podtitulem Síla se probouzí.

Další kapitola »

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu Star Wars: George Lucas si po odprodeji Hvězdných válek připadal zrazen a nový směr se mu nelíbil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest