Hraný Aladin se začne točit už letos v létě

Hraný Aladin se začne točit už letos v létě | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Připravte létající koberec, vyrážíme do pohádky, přeleštit kouzelnou lampu.

Disney pokračuje v natáčení hraných remaků svých populárních animáků. Už ve čtvrtek dorazí do našich kin Kráska a zvíře, na příští rok je potvrzená Mulan, chystají se Lví král či Dumbo. Jedním z připravovaných projektů je také Aladin. Snímek se inspiroval Pohádkami tisíce a jedné noci, odehrává se na Blízkém východě a jeho hrdinou je Aladin, prostý chlapec z ulice, který sní o lepším postavení a lásce princezny Jasmíny. Ke štěstí mu pomohou létající koberec i džin z lampy, který dovede plnit vyslovená přání.

Hranou verzi filmu točí trochu překvapivě Guy Ritchie, který je známý především pro své drsné gangsterky. Produkce chce obsadit do hlavních rolí herce s blízkovýchodními kořeny, Disney se tedy vyhne kritice, která postihla třeba Exodus nebo Prince z Persie, kde hlavní role hráli běloši. Herci musí umět zpívat a ideálně také tančit, takže muzikálová podoba původního snímku nejspíš zůstane zachována. Obsazení je potřeba dát dohromady hodně rychle, protože už v dubnu se začne zkoušet, aby se v červenci mohlo začít točit. Natáčet se bude až do ledna, takže produkce buď bude rozkouskovaná nebo opravdu masivní. Natáčet se má v Londýně, přičemž můžeme spekulovat o tom, jestli se tímto krokem náhodou nesnaží vyhnout problémům s vízy, které by mohli mít někteří herci z Blízkého východu v USA.

Scénář filmu napsal John August, který má na svědomí Charlieho andílky 1 a 2, Velkou rybu, Mrtvou nevěstu Tima Burtona či Karlíka a továrnu na čokoládu. Datum premiéry zatím nebylo stanoveno, ale není vyloučené, že film bude uvedený na jaře 2019, protože v první kvartálu si dosud Disnyeho hrané pohádky vedly docela dobře.

Zdroj: THR

Galerie: 4

Hraný Aladin se začne točit už letos v létě | Fandíme filmu Hraný Aladin se začne točit už letos v létě | Fandíme filmu Hraný Aladin se začne točit už letos v létě | Fandíme filmu Hraný Aladin se začne točit už letos v létě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest