Disney: Po Ozovi Kráska a zvíře

Disney: Po Ozovi Kráska a zvíře | Fandíme filmu
Disneyho záplava fantasy-pohádek nekončí. A jak pokračuje příprava konkurenční Krásky a zvířete s Emmou Watson v hlavní roli?

Studio Walt Disney v posledních letech oživuje na plátně tradiční pohádkové příběhy. Měli jsme již možnost zhlédnout Alenku v říši divů či Mocného vládce Oz, to ale zdaleka není vše a Disney nám v následujících letech přinese v hraném podání další pohádkové kousky. Na rok 2014 se chystá premiéra pohádky/fantasy Maleficent (zlá královna z Šípkové Růženky) s Angelinou Jolie v hlavní roli, v témže roce je naplánovaný začátek natáčení Cinderelly (pro české diváky se jedná o Popelku) a v březnu vyšlo najevo, že další pohádkou, které se budou filmaři v Disney věnovat, bude Kráska a zvíře.

Informace je to poměrně překvapivá, neboť se připravují již dva filmy, které se na Krásku a zvíře zaměří. Tím prvním je francouzský snímek La belle & la bête režírovaný Christophem Gansem. Pro většinu diváků však bude zajímavější upnout svoji pozornost na americkou adaptaci této pohádky pojmenovanou Beauty and the Beast, kterou pro studio Warner Bros zrežíruje opěvovaný Mexičan Guillermo del Toro. V hlavní roli se navíc má objevit Emma Watson. Disneyho Krásku a zvíře napíše scenárista Joe Ahearne (Trance), ale nic bližšího se o projektu zatím neví. Produkce by mohla začít v roce 2016.

Del Torova Kráska a zvíře je kinům přeci jen o trochu blíže. Již delší dobu se ví, že hlavní roli krásky – Belly si zahraje již zmiňovaná Emma Watson. Podle loňských zpráv měla letos v létě začít produkce, avšak poslední novinky tak příznivé nejsou a natáčení se přesouvá až na rok 2014. Příjemným zjištěním ale jistě je, že Guillermo del Toro bude film skutečně režírovat, což zcela jisté doposud nebylo.

Emma Watson původně nebyla ze scénáře příliš nadšená, zdál se jí trochu laciný a sama uvedla, že by se ve filmu objevila pouze za předpokladu, že by film režíroval někdo jako Guillermo. A stalo se. Zkrátka se dá říct, že se jí podařilo Guillerma k režii přemluvit. Příběh pohádky je daný, o to více bude muset del Toro zakouzlit za kamerou. Podle jeho slov je však tato pohádka jeho oblíbenou a vždy si přál tento příběh odvyprávět. Jeho rukopis by mohl filmu prospět a příběh by nutně nemusel končit happyendem a očekávanou proměnou zvířete v krásného šviháka.

Zdroje: Filmschool Rejects, First Showing, Ibi Times, The Blemish, Collider

Kráska a zvíře

02.03.2017 | USA, Velká Británie
Fantasy, Rodinný, Romantický, Muzikál
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest