Roland Emmerich natočí Smrtonosnou past v Bílém domě

Roland Emmerich natočí Smrtonosnou past v Bílém domě | Fandíme filmu
A co dalšího režisér destruktivních velkofilmů chystá?

Roland Emmerich je vytížený muž. Loni do kin uvedl relativně komorní drama Anonym, už dlouho chystá Nadaci Isaaca Asimova, nedávno se objevily spekulace o Dni Nezávislosi 2 a 3 a v plném proudu je také pre-predukce sci-fi Singularity. Teď to ale vypadá, že ze všeho nejdřív Emmerich natočí akční thriller ve stylu Smrtonosné pasti a Air Force One, nazvaný White House Down.

Snímek bude pojednávat o polovojenském puči přímo na půdě Bílého domu. Z narážek na Smrtonosnou past a Air Force One můžeme usuzovat, že si to prezident nenechá líbit a ventilačními šachtami útočníkům vpadne do zad, aby jim pořádně nakopal zadek. Zajímavé je na filmu také to, že Sony koupila jeho scénář za bezprecedentní tři miliony dolarů! Natolik si studio cení práce Jamese Vanderbilta, který mimo jiné pomáhá s úpravami nového Robocopa, ale podílel se také na novém Spider-Manovi, Total Recall nebo Fincherově Zodiakovi. Snímek by se měl začít natáčet na podzim a teprve pak Emmerich začne natáčet Singularity

 

Singularity

Tahle sci-fi měla mít původně premiéru už v květnu 2013, momentálně se s ní počítá na listopad, ale nejsem si úplně jistý, jestli je vůbec možné, aby to Emmerich stihnul. Scénář napsal režisér spolu s Haraldem Kloserem (Anonym, 2012 a další Emmerichovy filmy) a populárním futurologem a expertem na Singularitu Rayem Kurzweilem.

Snímek se odehrává 40-50 let v budoucnosti a Emmerich v něm slibuje přinést něco úplně jiného, než na co jsme z jeho explozivních filmů běžně zvyklí. Samotný název „Singularita“ v tomhle případě odkazuje na technologickou Singularitu, neboli hypotézu, podle které v budoucnosti vznikne umělá inteligence dokonalejší, než lidský mozek, jež navíc hrozí, že se vymkne kontrole.

Samotný děj filmu bude pojednávat o nanotechnologickém expertovi, jenž se rozhodne zachránit svého umírajícího syna tím, že jeho vědomí vloží do roje inteligentních nanobotů, kteří se dokážou přeskupit do podoby synova těla. Mladý Adam tak získá úžasné nové schopnosti, ale také na sebe upoutá pozornost zlé korporace a musí se vydat na útěk.

Film by údajně měl mít rozpočet 175 milionů dolarů a Emmerich už si vyhlédl i několik kandidátů na hlavní roli. Byli jimi Luke Grimes (seriál Bratři a sestry), Logan Marshall-Green (Prometheus, seriál Dark Blue), Julian Morris (seriál Pretty Little Liars), Thomas McDonell (mladá verze Johnnyho Deppa v Temných Stínech), Ben Barnes (Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Hvězdný Prach) a Luke Bracey, který za sebou zatím žádnou zajímavou roli nemá. Ale uvidíme, jestli tenhle seznam kandidátů vůbec bude mít nějakou váhu, až se produkce dá konečně do pohybu.

Zdroje: Deadline, Variety, Collider, Deadline II, THR, THR II, BOM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest