Den nezávislosti 2 a 3 se budou točit naráz, se Smithem či bez něj

Den nezávislosti 2 a 3 se budou točit naráz, se Smithem či bez něj | Fandíme filmu
Roland Emmerich už nutně potřebuje zase něco vyhodit do vzduchu. Pomůže Will Smith?

Roland Emmerich, režisér proslavený katastrofickými sci-fi, nějak není ve své kůži. Jeho posledním filmem je shakespearovský thriller Anonym a do budoucna chystá adaptaci poměrně hloubavé Nadace. Takže není divu, že si potřebuje spravit chuť v tom největším možném stylu: Pro studio Fox chystá druhý a třetí díl Dne nezávislosti, filmu který ho vystřelil mezi superhvězdy a tak nějak definoval jeho styl (Tupý děj, povrchní postavy, hloupé dialogy, ale také hlášky, exploze a vůbec vypiplané triky a slušná akce).

O sequelu k prvnímu filmu se hovoří už pomalu od premiéry jedničky, ale teprve teď se věci nejspíš konečně dávají do pohybu. Vulture uvádí, že nejpozději do prosince, by měl Emmerich studiu odevzdat hotový scénář, a pak se uvidí, co dál. Obě dvě pokračování by se měla točit najednou a to jednak proto, aby se ušetřilo, ale především kvůli tomu, aby bylo snazší přesvědčit k natáčení Willa Smithe, který poslední dobou moc netočí. (Kromě Mužů v černém 3 má už v plánu pouze sci-fi M. Night Shyamalana 1000 A.E.).

Will se totiž snaží trávit co nejvíc času s rodinou, a pokud by se oba filmy sfoukly v jednom zátahu, odloučení by se minimalizovalo. Smith by chtěl navíc podle interních zvěstí do filmu obsadit svoji ženu Jadu Pinkett Smith a svou jedenáctiletou dceru Willow a celý film by chtěl natáčet co nejblíž od domova. Podobné hvězdné požadavky (a honorář 50 milionů dolarů za oba filmy) jsou údajně jedním z klíčových důvodů, proč se natáčení tak dlouho odkládalo. Teď je prý ale studio Fox rozhodnuto s projektem pohnout. Ať už s Willem Smithem nebo bez něj. O tom, jestli je Emmerich na takovou variantu scénáře připravený, nepadlo ani slovo, a tak si na další podrobnosti budeme nejspíš muset až do prosince počkat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest