Motor City: Gerard Butler v akčním filmu bez jediného slova

Motor City: Gerard Butler v akčním filmu bez jediného slova | Fandíme filmu
Po The Artist se na nás chystá další "němý" film. Tentokrát akční a soudobý.

Motor City je jedním z filmů, jejichž scénář pochází z proslulého Black listu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů). Napsal ho neznámý Chad St. John a na první pohled se jedná o poměrně banální příběh: Bývalý voják a místní gauner je odsouzen za zločin, jenž nespáchal. Když se dostane z vězení, vypraví se pomstít muži, který ho černě obvinil a přebral mu jeho dívku. Co je na scénáři zajímavé je fakt, že se v něm prakticky vůbec nemluví. Podle některých zdrojů v něm padne dokonce pouze jedna jediná věta!

Mužem, který by měl pro Warner neobvyklý blockbuseter připravit, je Albert Hughes – muž, který spolu se svým bratrem Allenem režíroval thriller Z pekla nebo Knihu přežití. Proč tentokrát dvojice nespolupracuje, není známo. Kniha přežití se možná nesetkala se zrovna vřelým přijetím, ale faktem je, že všechny dosavadní Hughesovy filmy byly vizuálně nápadité, což je pro nemluvný film poměrně klíčový fakt.

Natáčení se plánuje už skoro rok, ale neustále se musí odkládat kvůli tomu, že studio nemůže najít vhodného představitele hlavní role. Každé vyjednávání doposud pohořelo na tom, že daný kandidát měl plný diář. O roli se každopádně postupně ucházeli Chris Evans, Joel Edgerton, Jeremy Renner, Dominic Cooper a Jake Gyllenhaal. Momentální vyjednávání probíhají s Geradem Butlerem, který by ale také nemusel mít čas – čeká ho natáčení heist movie Brilliant. A upřímně řečeno, jeho odřeknutí by mě ani tolik nemrzelo, protože Butlerovi se v poslední době příliš nedaří a na nemluvnou roli by to asi přeci jen chtělo silnějšího herce.

Někoho, jako je třeba Gary Oldman, který by si ve filmu měl zahrát hrdinova protivníka. Odlouděnou přítelkyni ztvární pohledná Amber Heard (Drive Angry, Rumový deník). Produkci má na starosti akční veterán Joel Silver, a pokud vše půjde hladce, natáčení by mohlo začít už teď v dubnu.

Zdroje: Deadline, Twitch Film, THR, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest