Tomorrow and Tomorrow: Detektivka z virtuální reality

Tomorrow and Tomorrow: Detektivka z virtuální reality | Fandíme filmu
Režisér snímku Tohle je náš svět se vydá do blízké budoucnosti, v níž chce prozkoumat ohrožení lidstva každodenními technologiemi.

Pro Johna Dominica Blaxtona je Pittsburgh pořád domovem a to i přes fakt, že se město od záhadného výbuchu před deseti lety proměnilo v trosky a popel, kde se nedá žít. Dominic svůj čas tráví na místě zvaném Archiv, kde je zachovaná virtuální rekonstrukce budov, parků, městských památek a stejně tak lidí, kteří tu kdysi žili. Včetně jeho manželky a nenarozeného dítěte. Když zrovna Dominic neprožívá každý zaznamenaný okamžik se svou ženou v nekonečném cyklu zoufalství a beznaděje, vyšetřuje v Archivu záhadná úmrtí z doby před tím, než byl Pittsburgh zničen. Jeho nejnovějším případem je vražda ženy, jejíž obličej byl z Archivu vymazán. Posedlost odhalením její identity Dominica přinutí sledovat stopu z virtuálního světa do reality.

Takto zní popis děje knižní předlohy Tomorrow and Tomorrow od Thomase Sweterlitscha, která byla publikována v roce 2014. Kniha získala chválu za vyobrazení postapokalyptické budoucnosti a ze zkoumání vztahu lidí s technologií, která je má spojovat, ale paradoxně spíš izoluje. Právě myšlenka technologie, která změnila působení na nás a svět kolem, zlákala ke zfilmování herce a režiséra Matta Rosse, jenž diváky zaujal loňským kouskem Tohle je náš svět. Podle slov prezidentky studia TriStar Hannah Minghelly, se tady nabízí možnost prozkoumat tematickou myšlenku do hloubky způsobem, který je inteligentní a zábavný zároveň, a Ross je pro daný úkol tím pravým člověkem.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest