Na férovku pane učiteli: Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích

Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Být učitel není sranda. Že vás po chodbách protáhne za nohu kůň je jedna věc, mít nepřítele se sekerou druhá. Seznamte se, koukněte na trailer.

Charlie Day obvykle hraje toho uřvaného. Divokou kartu, která všechno vyvede z rovnováhy. V komedii Na férovku pane učiteli si zahrál „straight mana“, tedy normálního hrdinu, který v komedii uzemňuje všechny ty šílenosti, které se dějí kolem něho. Je zajímavé Daye vidět v téhle poloze, jinak se ale chystaný snímek zatím příliš nepředvedl. Jak sami můžete vidět v traileru, film se neodehrává v realitě, ale ve světě, který je naprosto vyšinutý. O nějakém upřímném humoru tedy nemůže být příliš řeč.

Na druhou stranu to v upoutávce nefunguje ani opačným směrem – pořád ještě to není dost dada na to, aby film působil jako skutečný úlet. V necenzurovaném traileru dostáváme sérii situací, které jsou sprosté, přemrštěné či násilné, ale nejsou vtipné. Nicméně u komedií je tohle občas zkrátka problém, že se nepodaří na ploše kratičké upoutávky dostatečně prodat, jaký film ve skutečnosti je. Vzpomeňte na nedávné Proč právě on? Trailer také vypadaly docela upachtěně, aby se z toho pak vyloupla skutečně našlapaná komedie.

Ice Cube a Charlie Day hrají středoškolské učitele, kteří jsou připravení vyřešit své rozepře ručně stručně. V poslední den roku dělá nenápadný učitel angličtiny Andy Campbell (Charlie Day) všechno proto, aby se nezbláznil z pobuřujících kanad maturantů, nefunkční školní správy a rozpočtových škrtů, které ohrožují i jeho pozici. A to zrovna v době, kdy manželka čeká druhé dítě. Věci se ještě zhorší, když se Campbell připlete do cesty nejtvrdšímu a nejobávanějšímu učiteli školy, Ronu Stricklandovi (Ice Cube). Strickland kvůli Andymu dostane padáka a šokovaného hrdinu vyzve na souboj. Zprávy o chystané rvačce se šíří jako požár a Campbell se uchyluje k zoufalým činům, aby se rvačce vyhnul. Jestli se ale odváží Stricklandovi postavit, mohlo by to být přesně to, co on i celá škola potřebují.

Dále hrají Christina Hendricks, Jillian Bell, Dean Norris a Tracy Morgan. Režíroval Richie Keen, dosud především seriálový režisér, a scénář napsal Eric Alan Edwards (Děda je lotr, V cizí kůži). Datum české premiéry je stanovené na 20. 4.

Na férovku pane učiteli

17.02.2017 | USA
Komedie
Info o filmu

Galerie: 5

Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu Na férovku pane učiteli:  Ice Cube vs. Charlie Day v lavicích | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest