Robin Hood: Kingsmana doplní pan Grey

Robin Hood: Kingsmana doplní pan Grey | Fandíme filmu
Po Anthropoidu či Padesáti odstínech šedi se Jamie Dornan pustí do dobrodružství s mečem.

Nottinghamský zbojník se bez pochyb může pyšnit titulem bezedné studny Hollywoodu. Jeho příběhje tu s námi na filmových plátnech již více než devadesát let a za tu dobu vzniklo nespočet adaptací. V posledních zhruba pětadvaceti letech tu byla podivná komedie od Mela Brookse. O dva roky později se objevilo ikonické zpracování s Kevinem Costnerem a titulní písní od Bryana Adamse. A před pár lety nám Ridley Scott přichystal epickou řežbu s Russelem Crowem. Do toho samozřejmě vznikl ještě průměrný seriál a pár filmů z televizní produkce. Už to vypadalo, že bychom si mohli od Robina Hooda na pár let odpočinout, ale v Hollywoodu momentálně pracují hned na čtyřech dalších projektech s tímto anglickým sympaťákem.

Nás primárně zajímá ten s podnázvem Origins, který režíruje Otto Bathurst (seriál Peaky Blinders, epizoda seriálu Black Mirror). V roli Robina Hooda by se měl objevit Taron Egerton, kterého známe jakožto Eggsyho z Kingsman: Tajná služba. Malého Johna by si měl střihnout nespoutaný Jamie Foxx a nově by měl dvojici hvězd doplnit i Jamie Dornan, který teď v kinech připravuje atentát na Heydricha v dramatu Anthropoid, a na Valentýna ho uvidíme s důtkami v ruce v druhém dílu série Fifty Shades. V Robinu Hoodovi si má Dornan zahrát Willa Scarletta.

Samotný děj by bohužel měl být to stejné omílané klišé, které jsme viděli již nespočetněkrát. Robin Hood se vrací z křížové výpravy do Nottinghamu, který je prosáklý korupcí, a tak dle svého hesla „bohatým bral, chudým dával“ začne jednat. Tvůrci se pyšní, že by se mělo jednat o adaptaci s velkým citem pro původní středověkou legendu a následnou „moderní“ literární adaptaci z roku 1883, což ale nemusí být pro diváky žádná výhra. Co si budeme nalhávat, další adaptaci Robina Hooda svět asi nepotřebuje. Já osobně si vystačíms devadesátkovou verzí s Kevinem Costnerem a pobrukováním (Everything I Do) I do it for you. Na druhou stranu mě zajímavé obsazení a Bathurstův rukopis do kina asi nakonec dokopou. Bohužel zatím nevíme kdy. A jak nového Hooda vnímáte vy?

Titulní obrázek je z pohádkového seriálu Once Upon a Time.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest