Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem

Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Scenáristé o tom, co bude v druhém filmu podstatné. Hrdinovo zařazení do jiných X-Men filmů se zatím nechystá. A je tu šance na Oscara?

Co se často vyčítá komiksovým filmům, popřípadě soudobým blockbusterům obecně? Že místo vyprávění vlastního příběhu připravují půdu pro všechna možná pokračování, i když často ani není jisté, jestli na ně někdy dojde. Tomu se scenáristé Deadpoola 2 Rhett Reese a Paul Wernick chtějí vyhnout. V ideálním případě jednou vzniknou týmovka X-Force a další spřízněné filmy a v Deadpoolovi 2 budou určité drobné náznaky, které k nim budou odkazovat. Objeví se určité postavy, můžeme čekat určitá pomrknutí. Film bude zodpovědně naplánovaný, aby mu pak případná budoucnost neprotiřečila. Hlavním úkolem však je, napsat co nejlepšího Deadpoola 2, na budoucnost nehledě.

V tom se objeví celá řada postav, ale Deadpool bude pořád v centru dění, pořád bude jednoznačným hlavním hrdinou. Reese a Wernick momentálně chystají několikátou verzi scénáře a stále se počítá s tím, že se začne ještě letos točit. Do té doby však je potřeba obsadit všechny nové role. Představitel Cablea se podle scenáristů stále hledá, což jim trochu komplikuje práci. Zatímco u Deadpoola věděli od začátku, že jej píší na tělo Ryanu Reynoldsovi, nový kultovní hrdina zatím obsazený nebyl, a tak je třeba roli psát obecně a následně ji upravit podle toho, jaký herec bude nakonec vybraný. Scenáristé také zdůrazňují, že nechtějí film zatěžovat detaily Cableova původu. Dozvíme se o něm to podstatné, jeho podstata zůstane zachována. Avšak podrobnosti jeho zrodu jsou tak komplikované (nechybí klonování), že do nich v rámci dvouhodinového snímku nechtějí zbytečně zabředávat.

V neposlední řadě byli scenáristé dotázáni také na to, jak by Deadpool zapadl do nějakého většího X-Men filmu. Reese uvedl, že nic takového zatím není v plánu, ale nebyl by to podle něj problém. Prostě by v týmovce fungoval jako humorné odlehčení, byl by takové eso v rukávu, jako třeba Spider-Man v Captain America: Civil War.

Pozoruhodné je také to, že Deadpool stále hraje roli na poli filmových cen. Zlaté glóby mají speciální kategorii komedií a rozdávají se těm nejzvláštnějším filmům, takže dvě nominace nebyly žádným velkým překvapením. A nikdo nebude dvakrát zkoumat ani to, že jej na svou cenu nominovalo sdružení amerických filmových střihačů. Že se ale snímek objevuje v nominacích na ceny dalších velkých filmových cechů, to už mírně překvapivé je. Konkrétně byl Deadpool nominován cechem scenáristů na cenu za nejlepší adaptovaný scénář, cechem režisérů na cenu pro nejlepšího režisérského debutanta a cechem producentů na cenu za nejlepší produkci.

Co to znamená? Cechy a členové akademie se do určité míry prolínají, často tak bývají poměrně věrným odkazem toho, co nakonec bude skutečně nominováno. A Akademie má vedle seriózních dramat ráda také úspěch a příběhy malých projektů, které k němu přišly navzdory všem protivenstvím. Věštit Deadpoolovi jakoukoliv sošku mimo technické kategorie by bylo až příliš troufalé, ale nějaká nominace? Ta pozvolna začíná působit jako ne až tak nereálná alternativa. Pořád se rozhodně nejedná o pravděpodobné vyústění, ale pokud má Akademie možnost k přenosu přilákat mainstreamové publikum, nezřídka jí využije. Deadpool pro ni dokonce připravil video "For Your Consideration":

Zdroje: Collider I,II, DeadlineTHR, DGA, Variety

Deadpool 2

18.05.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu Deadpool 2 budoucí filmy nastíní, ale není jejich otrokem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest