Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií

Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Prequelová série se začíná zakusovat do původních filmů z 60. a 70. let. K tomu nový artwork.

Současná série Planety opic dějově předchází starší sérii, jež začala v roce 1968. V té kosmonauti proletí červí dírou, ocitnou se na planetě, kde žijí inteligentní opice a lidé jsou jen primitivní stvoření, která pořádně neumějí mluvit. Nakonec film odhaluje, že se jedná o výjev z budoucnosti planety Země. Aktuální série ukazuje, jak k povstání opů a jejich získání nadvlády nad celou planetou došlo. K původním filmům se dosud odkazovalo jen prostřednictvím drobných náznaků. Ve Zrození Planety opic například televizní zprávy zmiňují zmizení vesmírné lodi Icarus, což je loď z původního filmu. Teď bylo potvrzeno, že ve Válce o planetu opic nás čeká propojení dosud nejzásadnější.

V trailerech jste si mohli všimnou malé dívky (Amiah Miller), kterou najdete i dole v galerii na přiloženém artworku. Ta dívka není nikdo jiný než Nova. Fanoušci původní série si jistě vzpomínají, že Nova je jedna z hlavních postav původní Planety opic, stejně jako snímku Do nitra Planety opic a seriálu Návrat na Planetu opic. V původním snímku postavu hrála Linda Harrison a jednalo se o jednu z primitivních lidských obyvatelek Planety opic, do které se zamiluje titulní hrdina, jeden z kosmonautů, který na Planetu proletí z minulosti skrze červí díru.

Zařazení postavy do současné chronologie je výrazný krok. Když budeme vycházet z věku hereček, znamenalo by to, že události Planety opic by dorazily nějakých deset let po Válce o Planetu opic, potažmo tedy asi 22 let po Zrození Planety opic. To působí jako dost krátká doba od začátku pádu lidské civilizace až po situaci, kdy mají inteligentní opi rozvinutou společnost a lidé žijí jako primitivní divoši. Ale nové filmy se těch starých samozřejmě nedrží doslovně (už jen proto, že kosmonauti v původních filmech odletěli do vesmíru v roce 1972 a ne až po roce 2000). Bude tak zajímavé sledovat, jestli nám nakonec tvůrci pozměněné události Planety opic předvedou na plátně, nebo aktuální sérii zastaví těsně před nimi.

Ve Válce o planetu opic malou Novu Caesar (Andy Serkis) objeví, když se společně s několika věrnými vydá na utajenou misi. Válka trvá už dva roky, Caesar zahořkl v žáru bitev a jeho kmen trpí těžkými ztrátami. Poslední šancí na vítězství má být pokus o atentát na lidského vůdce, řečeného Plukovníka (Woody Harrelson). Malá Nova, které opi po cestě zachrání život, by mohla být tím, kdo v Caesarovi znovu zažehne jiskru empatie, kterou vůči lidem kdysi cítil.

Caesar (Andy Serkis) a jeho opi jsou dotlačeni ke smrtícímu střetu s lidskou armádou, vedenou nemilosrdným Plukovníkem (Woody Harrelson). Opi utrpí nezměrné ztráty, o Caesara se začnou pokoušet temné pudy a vypraví se na mytickou výpravu za pomstou. Když Caesar a Colonel konečně stanou tváří v tváří, utkají se v epickém boji, který rozhodne o osudu obou živočišných druhů a budoucnosti planety.

Dále hrají Gabriel Chavarria, Steve Zahn, Judy Greer, Karin Konoval a Aleks Paunovic. Scénář napsal Mark Bomback, hudbu složí Michael Giacchino. Režíruje Matt Reeves. Datum české premiéry je stanovené na 13.7. 2017.

Zdroj: EW

Válka o Planetu opic

10.07.2017 | USA, Kanada, Nový Zéland
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Válečný
Info o filmu

Galerie: 8

Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu Válka o planetu opic: Jedna postava propojí film s původní sérií | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest