Želvy Ninja: Michael Bay z nich udělal mimozemšťany

Želvy Ninja: Michael Bay z nich udělal mimozemšťany | Fandíme filmu
Michael Bay se rozhodl z mutantů udělat mimozemšťany a fanoušci zuří. Je k tomu ale důvod? A kdo bude hlavní záporák? AKTUALIZOVÁNO o rozhovor s režisérem.

AKTUALIZACI najdete na konci článku.

Nové filmové Želvy Ninja, pod produkční hlavičkou Michaela Baye, se daly do pohybu a hned jsme se k chystanému projektu začaly dozvídat první novinky. Na tiskové konferenci Michael Bay uvedl, že noví Želváci budou „vtipní a ostří sympaťáci, o kterých si děti budou myslet, že jsou skuteční“. Jak toho tvůrci hodlají docílit? Nebudou to mutanti, ale mimozemšťané!

Právě tahle změna zvedla mezi fanoušky vášnivou vlnu odporu. Jsou to přece Teenage MUTANT Ninja Turtles, ne Teenage ALIEN Ninja Turtles. Ke kritice se připojil i spoluautor Želv, Peter Laird, který napsal hooodně sarkastický blog, ve kterém tvůrcům dal k dobru jediné: Zatím jsme film neviděli. Jinak si myslí, že nápad s mimozemšťany vůbec nedává smysl. Server Comic Book Movie Peter ubezpečil, že svá slova opravdu nemíní jako chválu, ale jako sarkastický direkt.

Michael Bay vydal prohlášení, ve kterém se fanoušky snažil uklidnit. Nikdo z nich nečetl scénář, takže kritika je předčasná! S Bayem navíc spolupracuje druhý spolutvůrce Želv – Kevin Eastman, který ho naopak stoprocentně podporuje. Bay dále vzkázal, že kromě odlišného původu jinak diváci v nových Želvách najdou všechno, co na nich mají rádi, tvůrci se pouze snaží „rozšířit želví vesmír a vymyslet jim propracovanější příběhové pozadí“.

Slova o „propracovanějším příběhu“ zní zrovna z úst Michaela Baye dost podezřele a nevidím jediný důvod proč by děti měly věřit tomu, že jsou Želvy skutečné, ale jinak souhlasím, že prozatím nevidím důvod, proč vyšilovat. Ve spoustě zemí je komiks (nebo spíš kreslený seriál) známý prostě jako „Želvy Ninja“ a podstatné je, že koukáme na humanoidní želvy, které mluví, ovládají bojová umění, baští pizzu a žijí v kanále. Jestli je stvořila světélkující chemikálie (která má stejně mimozemský původ!) nebo přiletěly z vesmíru, to už vem čert. Třeba scenáristé Appelbaum a Nemec opravdu přišli na nějaký důvod, proč by mutační chemikálie v hraném filmu nepůsobila dostatečně uvěřitelně (i když v příběhu o mluvících želvách je to dost chabý argument, já vím). Serveru First Showing se navíc podařilo zjistit, že hlavním záporákem ve filmu bude mimozemšťan Krang (mluvící mozek s pusou, očima a „ručičkama“), takže se filmový tvůrci nejspíš snaží vymyslet, jak Želvy s padouchem nějak blíže propojit.

Co vy na to? Drásá vám duši, že Bay udělá z mutantů mimozemšťany, nebo to podle vás až tak nevadí?

AKTUALIZACE: Ke žhavému sporu kolem Želv Ninja se vyjádřil i režisér Jonathan Liebesman (Hněv Titánů). Ten fanoušky ubezpečil, že opravdu úzce spolupracuje s Kevinem Eastmanem, takže vážně nehrozí, že by se Želvy nějak výrazně odchýlily od své mytologie. Eastman má zkrátka konečně k dispozici technologie a rozpočet k tomu, aby tu mytologii mohl pořádně rozmáchnout. Liebesman také ještě jednou fanouškům připomenul, že mutagen (mutační kapalina) je původem z vesmíru! Na příběhu se navíc momentálně stále usilovně pracuje a cokoliv se může ještě změnit.

Jisté je jen to, že klíčovými tématy by mělo být bratrství a přátelství mezi Želváky a jejich smysl pro odpovědnost (podobně jako Spider-Man jsou to teenageři s velkou silou). Co se technologií týče, tak by Liebesman rád napodobil úctyhodné kvality Zrození planety opic, takže můžeme očekávat pokus o fotorealistické CGI želvy. Natáčení začne s největší pravděpodobností v září. Rozhovor s režisérem přinesl Collider.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest