Želvy Ninja se vrací do kin

Želvy Ninja se vrací do kin | Fandíme filmu
Kdo je natočí? Kdo píše scénář? Co od nich můžeme čekat?

Pokud jste zažili alespoň část dětství na začátku 90. let, určitě jste milovali Želvy Ninja – Čtyři bojovníky se zločinem, kteří vznikli kombinací želvy s člověkem a žijí v kanále s Mistrem Třískou, což je přerostlá krysa, která funguje jako jejich trenér i adoptivní otec. Želváci byli slavní především díky komiksům a animovanému seriálu, ale vznikly také hned tři hrané filmy, ve kterých Želvy hráli chlápci v legračních kostýmech. Před pěti lety se Ninjové pokusili o návrat na stříbrné plátno prostřednictvím počítačem animovaného filmu, ale také to nebylo úplně ono. V roce 2009 ale práva na značku koupil Nickelodeon (sesterská společnost Paramountu) a kromě nového televizního seriálu začal chystat další hraný film.

Produkci svěřil Platinum Dunes, produkční společnosti Michaela Baye, která je zodpovědná především za remaky řady klasických hororů z osmdesátých let. Platinové Duny si s látkou nějakou dobu nevěděly rady, ale teď to konečně vypadá, že se natáčení opravdu blíží. Na režisérskou sesli chce studio najmout Jonathana Liebesmana, muže který má na svědomí remake Texaského masakru motorovou pilou, Světovou invazi a především očekávaný Hněv Titánů. O Liebesmanovi se ví, že je to velký nadšenec, ale vyloženě dobrý výkon zatím nepředvedl, takže těžko soudit, jestli může natočit zajímavé Želvy. Po premiéře Titánů snad budeme moudřejší.

Scénář k filmu mají na svědomí Josh Appelbaum a Andre Nemec, pánové zodpovědní za Mission Impossible 4. O čem ale film bude, to je prozatím ve hvězdách. Na internetu kolovaly spekulace o tom, že máme ve filmu očekávat Klan Foot, April O’Neilovou či Caseyho Jonese, ale to jsou všechno nepodložené drby. Stejně tak není jisté, jakým způsobem budou Želvy probuzeny k životu. Jednu chvíli se hovořilo o hercích v kostýmech s digitálně upravenými obličeji, jindy zase o kompletním CGI ve stylu Zrození planety opic. Jisté je jen to, že film bude hraný. Úplně jisté není ani to, jaký tón máme od snímku očekávat. Platinum Dunes se v minulosti specializovaly především na eRkové krváky a málo kdo ví, že Želvy Ninja prapůvodně vůbec nebyly pro děti. Na druhou stranu, Nickelodeon za práva zaplatil 60 milionů dolarů a bude chtít svoje peníze zpátky, takže počítejme spíš s filmem přístupným dětem, podle kterého půjde nasekat hromada hraček.

 

Zdroje: Variety, Deadline, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest