Michael Bay natočí Transformers 4!

Michael Bay natočí Transformers 4! | Fandíme filmu
Navíc známe oficiální datum premiéry.

Že vznikne čvrtý díl Transformers bylo jasné snad už před premiérou trojky, od níž se opět očekávaly šílené výdělky. Zakončení trilogie nakonec utržilo více než jednu miliardu dolarů, tudíž se u Paramountu začaly spřádat plány na pokračování takřka okamžitě. Nejprve se objevovaly zprávy, že už neuvidíme Shiu (to zatím stále trvá), že by ho snad měl nahradit Jason Statham a hlavně že už se s jistotou nevrátí Michael Bay. Ten už před dobrým rokem tvrdil, že třetí Transformers jsou jeho poslední, poněvadž by se po nich rád vrhnul na svůj komornější projekt Pain and Gain, který kvůli robotům musel odkládat několik let. Staré dobré moudro nicméně zní, že pokud se tvůrcům nabídne šek s adekvátním počtem nul, neni v Hollywoodu nic definitivní,  a to se potvrdilo i v případě čtvrtých robotů.

Už včera oznámil Paramount oficiální datum premiéry Transformers 4, které bylo stanoveno na 29. června 2014. Současně se nicméně objevila zpráva, že Bay začne s produkcí Pain and Gain už za dva měsíce. Tudíž se takřka okamžitě začalo spekulovat, zda stihne projekt dokončit tak rychle, aby se (navzdory svým dřívějším slovům) mohl vrhnout na čtvrté roboty. A odpověď je bohužel/bohudík kladná. Režisér totiž dnes na svých oficiálních stránkách sdělil následující: "Pokusím se teď ty hromady spekulací o režii čtvrtých Transformers uvést na pravou míru. Právě jsem s Paramountem uzavřel smlouvu na dva filmy. Prvním z nich je Pain and Gain s Markem Wahlbergem a Dwaynem "The Rock" Johnsonem v hlavní roli, druhým snímkem jsou potom Transformers 4." Navzdory naříkání fanoušků, že poslední dva Bayovy filmy jsou šíleně přeplácané a ani v nejmenším nedosahují kvalit jedničky, tu tedy budeme mít do dvou let další - velmi pravděpodobně dost podobný - příspěvek.

Producent Lorenzo di Bonaventura má přitom už poměrně jasno o koncepci celého filmu. Podle jeho slov by se mělo jednat o něco na způsob restartu, především vzhledem k tomu, že se bude obměňovat velká část obsazení. "Bude to takový hybrid, bude zde stále určitá kontinuita především v robotím vesmíru, hodláme však přinést nové příběhy nových charakterů na plátně. Už teď ale můžu s velkou jistotou říct, že se vrátí minimálně Optimus Prime a Bumblebee." Že by se ale kvůli tomu měl nějak zmenšit rozpočet, na to můžeme asi okamžitě zapomenout. U Paramountu si zkrátka dobře spočítali, že minimálně jedna další trilogie se jim při šílené návštěvnosti určitě vyplatí, tudíž se s roboty budeme velmi pravděpodobně setkávat až do konce této dekády. Máte z toho radost nebo už vás značka Transformers přestala zajímat?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest