Box Office: Ryan, Emma a jejich rekordní taneční číslo

Box Office: Ryan, Emma a jejich rekordní taneční číslo | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Filmy ví, že se bliží Star Wars, tak ještě rychle přihazují nějaké rekordy. Dokud je čas.

Dnes trochu netradičně začínáme limitovaným nasazením, které tento víkend moc limitovaně nevypadalo. Do pěti kin dorazil muzikálový La La Land od režiséra Whiplashe s Ryanem Goslingem a Emmou Stone. Žhavý oscarový kandidát svoji pozici utvrdil jedním z nejlepších limitovaných otvíráků všech dob - 855 000 dolary. To je nějakých 171 tisíc na jedno kino. Filmu stojí v cestě jenom Red State od Kevina Smithe se 204 tisíci na jedno kino, akorát Smithův putovní cirkus je dost netradiční případ, u kterého stály lístky až 54 dolarů a Smith byl na projekcích přítomný. Každopádně 30milionové hřejivé tančení a zpívání bude přes Vánoce mířit někam mezi 45 a 100 milionů z Ameriky. Příští týden se jde už do 200 kin a na Štedrý den celostátně. 

Jediný víkendový rekord ale nepadl. Překvapivě ho dosáhla Pařba o Vánocích, která coby mládeži nepřístupná komedie utržila 17,5 milionů a stala se nejlepším debutem s vánoční tématikou, který odstartoval v prosinci. Jsou samozřejmě výrazně úspěšnější vánoční klasiky (Sám doma, Elf, Polární expres), které ale vždy startovaly už v listopadu. Film možná bude kopírovat Sisters a stane se alternativou k Hvězdným válkám, aby potichu zamířil nad 100 milionů z Ameriky. No uvidíme... Mezinárodně je zatím utrženo 16 milionů.

Zbylé novinky nejsou ani tak novinky, jako rozšířená nasazení. Nejvíce 1000+ kin uškodilo Miss Sloane, která si připočítává tragický 1,9 milion a má z Ameriky jen lehce přes 2 miliony. Skvělý thriller o zbraňové lobbistce Jessice Chastain nezachrání zřejmě ani žádná nominace v herecké kategorii. O trochu, ale jen o trochu lépe se dařilo Nočním zvířatům. V předvánoční sezóně neměl ani tenhle ponurý thriller moc šancí prorazit jinde než v pár kinech pro skutečné zájemce a končí s 3,1 miliony. Skončí i nadobro, pokud nepřistane nějaká nominace, což zatím nevypadá. Celosvětově má film alespoň 16 milionů.   

Odvážná Vaiana je tedy přes relativní neúspěchy novinek potřetí v řadě jedničkou víkendu. Tentokrát stačilo 18,8 milionů, aby film dorazil na 145 mega. Celosvětově je utrženo 238 mega, něco podobného dá film ve výsledku jen z Ameriky, až bude po všem. Fantastická zvířata pořád nacházejí slušné tržby. Film má další desítku a celosvětově je na 680 milionech. To je víc než 645 mega Doctora Strange. Příchozí díky svému kasovnímu úspěchu zřejmě skončí v oscarovém boji, film je na 81 milionech v Americe. Dalších 48 milionů už snímek stačil utržit mezinárodně. Spojenci zatím na 70 mega celosvětově, z toho 35 milionů v USA, nad tím vším ale visí rozpočet 85 milionů. 

Inkarnace, jediná novinka minulého víkendu, dostala ve druhém týdnu 1,1 milion a je na 4,2 milionech celkově. Jackie šla do 26 kin a dorazilo o 77 % více diváků, což znamená 500 000 dolarů a 860 000 prozatím celkem.

Příští víkend uvidíme, jak se La La Land vypořádá s větším počtem kin. Will Smith připravil Collateral Beauty: Druhou šanci a Disney samostatný příběh Star Wars o partě Rogue One.

Zdroj: Forbes 

Noční zvířata

11.11.2016 | USA
Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Ryan, Emma a jejich rekordní taneční číslo | Fandíme filmu Box Office: Ryan, Emma a jejich rekordní taneční číslo | Fandíme filmu Box Office: Ryan, Emma a jejich rekordní taneční číslo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest