Sám doma 5: Čeká nás pátý vánoční boj proti zlodějům

Sám doma 5: Čeká nás pátý vánoční boj proti zlodějům | Fandíme filmu
Chystá se další pokračování legendární komedie s Macaulaym Culkinem.

Pokud jste prožili dětství na začátku devadesátých let dvacátého století, máte jistě filmové Vánoce spjaté s rodinnými komediemi Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Hned co se na obrazovkách odbylo povinné vzdychání nad Třemi oříšky, vyřítil se na scénu držkatý blonďáček Kevin, který nešel pro hlášku daleko a bojoval proti lupičům pomocí série extrémně bolestivých a extrémně vtipných pastí. Co na tom, že dvojka byla prakticky doslovnou kopií jedničky (něco jako Pařba v Bangkoku), hlavně, že pasti byly pořád super!

Oba dva filmy dohromady utržily jen v kinech více než 835 milionů dolarů, a tak není divu, že se studio Fox rozhoddlo natočit další pokračování, i když se z původního týmu vrátil pouze scenárista John Hughes. Jinak chyběl jak režisér Chris Columbus, tak Kevin a jeho rodina. McCallisterovi vystřídali Pruittovi, počet lupičů se zvednul na čtyři a všichni na ten film rychle zapomněli. Takže si nejspíš ani nevybavíte, že si ve filmu vedle řady neznámých herců zahrála také třináctiletá Scarlett Johansson. Ve čtyřce se McCallisterovi vrátili, ale původní postavy hráli noví herci a film šel rovnou do televize.

A stejné to bude s pětkou, kterou svým divákům nadělí pod stromeček televizní kanál ABC Family. Snímek se bude jmenovat Sám doma 5: Sám v temnotách (Home Alone 5: Alone in the Dark) a bude opět pojednávát o úplně nové rodině a novém chlapečkovi. Ten se bude jmenovat Finn a pasti začne stavět proto, aby polapil duchy! Jeho rodina se totiž přestěhuje do tajuplného starého domu, ve kterém zaručeně straší. Místo duchů se ale do Finnových pastí chytí několik zlodějů.

Ve filmu si kromě několika seriálových herců zahrají také Jodelle Ferland (Krajina přílivu, Zatmění, Silent Hill) nebo Malcolm McDowell, ale scénář mají na starost bezvýznamní Aaron Ginsburg s Wadem McIntyrem a režii Peter Hewitt, autor hraného Garfielda, takže se nic jiného, než lacinou televizní rychlokvašku asi opravdu čekat nemůžeme. Po dvaceti letech a bez původního obsazení vlastně ani není divu. Ale víte jak to chodí v Hollywoodu: Značka se musí dojit, dokud to jen trochu jde.

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest