Piráti! - Bez Johnnyho Deppa, od tvůrců Wallace a Gromita

Piráti! - Bez Johnnyho Deppa, od tvůrců Wallace a Gromita | Fandíme filmu
Nejnovější video featurette a představení "plastelínového" animáku o tak trochu jiných pirátech. K tomu trailerová nálož.

S animáky je to poslední dobou na štíru. Když pomineme Spielbergova Tintina, co jsme za poslední půl rok měli možnost vidět? Slaboučká Auta 2, Průměrného Kocoura v botách a zlatý hřeb jménem Happy Feet 2. Pokoukáníčko, že? Čest rodinným animákům muselo zachraňovat britské studio Aardman, s podstatně zajímavější Velkou vánoční jízdou. A to šlo „pouze“ o počítačem generovaný film, specialitou Aardmanů je tradiční stop-motion animace, kdy filmaři animují skutečné loutky hezky ručně, políčko po políčku. Mezi nejslavnější výtvory Aardmanů patří Wallace a Gromit nebo Slepičí úlet. Krom toho mají na kontě celou řadu televizních seriálů a krátkých filmů.

Piráti! sice tradiční animaci doplňují o počítačové triky (aby dosáhli hezky vypadajícího oceánu atp.), ale jinak jde o poctivou staromódní piplačku, jak ostatně napoví i povedená featurette na konci článku. Snímek pojednává o partě tak trochu praštěných pirátů, kteří se navzdory své smůle a nešikovnosti snaží získat cenu „Pirát roku“. Soupeřem jim nebudou pouze ostatní piráti, ale i britská královna, která bukanýry vůbec nemá v lásce.

Piráty připravil spolutvůrce Wallace a Gromita Peter Lord, společně s méně zkušeným Jeffem Newittem, který dostal svou první velkou šanci. Obávám se, že u nás snímek uvidíme pouze s českým dabinge, ale kdyby se k nám náhodou dostala i původní verze, můžeme se těšit na Hugh Granta, Jeremyho Pivena, Salmu Hayek, Davida Tennanta, Martina Freemana či Brendana Gleesona. Česká a slovenská 3D premiéra jsou stanované na 26. dubna.

 

Piráti! - Featurette

 

 

Piráti! - Trailer 1

 

Piráti! - Trailer 2

 

Piráti! - Trailer 3

 

Piráti! - Trailer 4

 

Piráti! - Trailer 5

 

Piráti! - Trailer 6

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest