Percy Jackson se vrací

Percy Jackson se vrací | Fandíme filmu
20th Century Studios
Harry Potter se pomalu stahuje ze scény. Dokáže ho nahradit Percy Jackson?

O Percy Jacksonovi jsme zatím nepsali, takže neuškodí začít shrnutím několika základních informací: Titulním hrdinou knižní série Ricka Riodana je levoboček olympského boha moří Poseidona, dvanáctiletý školák s kupou problémů, zdánlivě ničím výjimečný outsider Percy Jackson. O svém původu by se mladík nejspíš ani nedozvěděl, nebýt toho, že došlo ke krádeži blesku, nástroje moci samotného vládce bohů Dia. Nic netušící Percy se stává podezřelým číslo jedna a na útěku se seznamuje se světem polobohů a mytologických postav, který doposud tiše koexistoval s tím naším.

Percy Jackson se tak jeví jako ideální způsob, jak se svézt na úspěchu Harryho Pottera. Košatá mytologie k natočení filmové série přímo svádí a mladé postavy by měly přitáhnout mladé publikum, hladové po dalších magických dobrodružstvích. A aby studio neponechalo nic náhodě, najalo rovnou i strůjce prvních dvou Potterů – režiséra Chrise Columbuse. Ten ale tentokrát natočil poměrně rozpačitě přijatou podívanou, která si na sebe horko těžko vydělala. Ale vydělala, takže se nakonec Foxové rozhodli natočit pokračování.

Jistá je už také účast představitele Percyho – Logana Lermana, který díky pomalu rostoucí popularitě o práci rozhodně nouzi nemá. V současnosti se pod taktovkou Paula W.S. Andersona dopouští hanobení literatury v adaptaci Tří Mušketýrů (hraje D’Artagnana). LA Times zároveň uvádí, že studio na Lehrmana uplatnilo opci z původní smlouvy, takže je nanejvýš pravděpodobné, že se vrátí i ostatní herci z jedničky. Scénář zadaptují Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří mají na kontě takové snímky, jako jsou Lid versus Larry Flynt nebo Muž na Měsíci. Režisérskou štafetu po Chrisovi Columbusovi přebírá Thor Freudenthal, který se podílel na filmech, jako jsou Myšák Stuart Little nebo adaptace knížky Deník malého poseroutky. Tady se přímo nabízí následující dotaz: Zatímco Harry Potter postupně temněl a dospíval, tak pokračování Percyho Jacksona bude naopak více cílit na mladší diváky? Těžko říct, zda je to ta nejšťastnější volba, ale producentské předsudky jsou neochvějné.

Druhý díl prozatím čtyřdílné série se jmenuje Percy Jackson - Moře nestvůr (The Sea of Monsters) a budeme v něm opět cestovat po bájných pamětihodnostech za mytickými artefakty. Tentokrát by se mělo jednat konkrétně o zlaté rouno, ale je jasné, že cesta k němu nebude snadná. Povede přes Bermůdský trojúhelník a putování po souši i moři budou komplikovat Sirény a staronový nepřítel Luke, kterého si můžete pamatovat z jedničky. Kromě adaptování druhé knihy ale máme ve filmu očekávat i motivy z knih následujících. Že by u Foxů přeci jen nevěřili tomu, že se jim podaří zadaptovat celou pentalogii?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest