Box Office: Fantastické tržby a kde je najít

Box Office: Fantastické tržby a kde je najít | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Potterovský prequel měl všechny předpoklady k úspěchu včetně naprosto vyhořelé konkurence. A pořád to tak úplně nestačilo.

Fantastické tržby a kde je najít. Tak zní název dnešního článku, který není jenom tou klasickou hrou s titulem filmu, ale určitě bude i palčivou otázkou pro tvůrce a producenty potterovského prequelu Fantastická zvířata a kde je najít. V Americe to totiž tak úplně nebude, film tam otvírá jenom se 75 miliony. Všichni čekali víc, ale film mimo dnes už starší fanoušky nikoho jiného nenalákal. Novou mladou krev rozhodně ne, a proto bude premiéra Moany příští víkend o to strašidelnější z hlediska konkurence.

Prequel stál 180 milionů a se započítanou inflací je pořád v tržbách nejníže ze všech kouzelnických filmů. I když Fantastická zvířata porovnáme s jinými prequely a restarty, vycházejí špatně. Star Wars: Epizoda I, tehdy druhý nejlepší otvírák všech dob. Hobit s 84 miliony lepší než všechny Pánové prstenů, Batman začíná, tehdy druhý nejlepší Batman, Casino Royale, tehdy druhý nejlepší Bond. Těch 143 milionů, které zatím připlulo za zahraničí, dává naději, že svět na čaroděje úplně nezanevřel, jako Amerika. Celkově to ale není kdovíjak fantastický start pro novou sérii, která má být na dalších deset let netrpělivě očekávanou událostí.

Distributor STX jinak hodně přestřelil, když měl dojem, že Fantastická zvířata budou pouze pro fandy. Možná jsou, jenže mezi těmi fandy jsou samozřejmě i náctileté a mladé ženy, a proto The Edge of Seventeen naprosto vybouchlo s 4,8 miliony. Jde o neskutečně dobré drama o dospívání, akorát samotný žánr "drama o dospívání" je tak vyčpělý, že se špatně prodává, především pokud tam není nějaký výrazný twist. A to Hailee Steinfeld a spol. nemají. Třetí novinkou je boxerské drama Bleed for This s dalším výtečným výkonem mladého Milese Tellera. I boxerských dramat máme poslední dobou dostatek, takže není divu, že film odstartoval jen s 2,3 miliony.  

Velký průšvih je Ulička slávy, která startovala minulý víkend ve dvou kinech, vybavených projektory, které umí promítat ve 3D, 4K a 120 snímcích za vteřinu. Tento víkend dorazil film do tisícovky normálních kin promítaný v klasických 24 snímcích, 2D a 2K. Nikdo nepřišel. Film nedal ani milion, pouze 930 000 dolarů. Lépe se mu dařilo v Číně, odkud má 19 milionů, především kvůli námětu, který se vyrovnává s americkým patriotismem a zacházení s veterány. Snaha ho protlačit jako unikátní zážitek mu každopádně v USA spíš uškodila a diváky odradila, takže většina šla na Hacksaw Ridge, který s třetinovými propady utržil 6,7 milionů a v Americe je na 43 milionech. Příchozí mají v druhém týdnu 11,8 milionů a po deseti dnech 43 mega plus dalších 10 mezinárodně. 

Doctor Strange ve třetím týdnu hodně klopýtl a spadl o docela brutálních 59 procent, což dělá 17,7 milionů. To je druhý nejhorší propad ve třetím týdnu za Thorem 2. Málokdy se stává, že se filmu skvěle daří v druhém týdnu a potom sletí ve třetím. Spíš je situace opačná, každopádně celosvětově jsme na 572 milionech, z toho v Číně na 101 mega a v USA na 181 mega. Když jsme u superhrdinských filmů, tak musí přijít řeč na Tajný život mazlíčků. Jak to souvisí? Animák totiž celosvětově dosáhl 873,5 milionů a překonal tak Batmana v Supermana, aby se stal pátým nejúspěšnějším filmem roku. 

Z menších filmů stojí za zmínku Noční zvířata s Amy Adams, Jakem Gyllenhaalem a Michaelem Shannonem. Film půjde do širokého nasazení zkraje prosince a k dosavadním slušným recenzím a sošce z Benátského festivalu mu diváci v 37 kinech přidali 494 000 dolarů. Mezinárodně je utrženo dalších 5. Amazon jinak v Sundance koupil Místo u moře s Caseym Affleckem, další z nejlepších filmů roku. Půjde tedy především na Amazon Prime, zájem v kinech byl ale také obrovský, protože ze čtyř kin padlo parádních 241 000 dolarů. 

Den díkuvzdání bude plný Moany, dorazí Rules Don't Apply od Warrena Beatyho, Spojenci, Santa je pořád úchyl a Lion.

Zdroj: Forbes

Fantastická zvířata a kde je najít

18.11.2016 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Fantastické tržby a kde je najít | Fandíme filmu Box Office: Fantastické tržby a kde je najít | Fandíme filmu Box Office: Fantastické tržby a kde je najít | Fandíme filmu Box Office: Fantastické tržby a kde je najít | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest