Don Quixote: Disney chystá verzi ve stylu Pirátů z Karibiku

Don Quixote: Disney chystá verzi ve stylu Pirátů z Karibiku | Fandíme filmu
Z bojovníka s větrnými mlýny bude dobrodruh se smyslem pro humor.

Jsou příběhy, které od studia Disney běžně očekáváme. V posledních letech jsou to především pohádky, pohádky a pak nějaké komiksové a Star Wars filmy. Tentokrát se ale Disney rozhodl vydat o dost hlouběji do historie a za zdrojový materiál si vybral Dona Quixota. Toho napsal v 17. století Miguel de Cervantes Saavedra a ve 20. století se dočkal celé řady zfilmování, především pro televizi. Pro kina se ho pak už nějaký čas snaží zadaptovat Terry Gilliam (12 opic), ale momentálně čeká na rozjezd (již druhé) produkce. Takže je možné, že to bude Disney, kdo s Quixotem jako první vyrazí na souboj s mlýny.

Produkce se už u Disneyho chytili pánové Gordon Gray a Billy Ray. Známější bude patrně Billy Ray, který má na svém kontě například scénář ke Kapitánu Phillipsovi i k nové Mumii s Tomem Cruisem, kterou uvidíme za rok v červnu. A to je dobrá zpráva, protože právě Ray bude nejen produkovat, ale také se bude podílet na psaní scénáře.

Co se týče způsobu uchopení látky, tak by to nebyl Disney, kdyby se nevytasil s něčím, co má šanci přilákat dostatek diváků. Nepůjde tedy samozřejmě o komorní drama, ale podle všeho je zde záměr zpracovat Quixotův příběh podobným způsobem jako Piráty z Karibiku. Ano, slyšíte správně, Don Quixot by měl mít prvky fantasy a „pirátské“ ztřeštěnosti.

Co na to říkáte? Dokážete si představit Dona Quixota se Sancho Panzou ve stylu Pirátů z Karibiku?

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest