Lone Ranger už se točí. Je tu první fotka!

Lone Ranger už se točí. Je tu první fotka! | Fandíme filmu
Kolik milionů málem zmizelo nezodpovědným hospodařením? Plus představení příběhu a hereckého obsazení v čele s Johnnym Deppem.

Lone Rangerem to hodně dlouho vypadalo bledě. Produkčnímu týmu se nedařilo srazit rozpočet na úroveň požadovanou studiem Disney, ala nakonec byly nezbytné škrty úspěšně uskutečněny a natáčení se přiblížilo. Je přitom až fascinující, na čem se podařilo ušetřit. Pravda, rozpočet o pár milionů snížilo přepsání scénáře, ze kterého byli vyškrtnuti nadpřirození kojoti a část velké vlakové honičky, ale zbytek jsou čistě ekonomická rozhodnutí:

Astronomické výplaty hlavních es se snížily o 20 procent a část z nich bude vyplacena teprve ve chvíli, kdy film začne vydělávat.  Zmenšilo se množství míst, na kterých se film bude natáčet. Podařilo se vyjednat ještě vyšší daňové úlevy (cca 8 milionů dolarů). Dalších 10 milionů se ušetřilo lepším rozplánováním natáčení. Je až nechutné se dozvídat, že byl snímek předražený o několik desítek milionů dolarů jen proto, že někdo byl líný od začátku hospodařit šetrně. Podobné chování je samozřejmě ve velkém byznyse poměrně běžné a u většiny blockbusterů se dá předpokládat, ale vidět důkazy o plýtvání na vlastní oči, z toho až mrazí. Aby odpovědnost štábu za svěřené peníze byla úplná, nebude Disney podle smlouvy platit jakékoliv překročení rozpočtu – všechny peníze navíc půjdou z Bruckheimerovy kapsy.

Natáčení filmu definitivně začalo 28. února a zásadní členové týmu jsou s konečnou platností následující: Jerry Bruckheimer je hlavním producentem, Gore Verbinski režíruje, scénář Justina Haytheho (Nouzový východ) upravili Ted Elliott a Terry Rossio (všechny čtyři díly Pirátů z Karibiku, oba dva díly Zorra a Lovců pokladů, první Shrek nebo Godzilla). O hlavní role se podělí Arnie Hammer (John Reid alias Lone Ranger) a Johnny Depp (Rangerův sidekick Tonto), ve vedlejších je doplní Tom Wilkinson (zlý železniční magnát), William Fichtner (hlavní záporák – vůdce zločineckého gangu), Ruth Wilson (hlavní ženská postava), James Badge Dale (Rangerův bratr) a Barry Pepper a Helena Bonham Carter v blíže nespecifikovaných úlohách.

Film bude vyprávět o zrodu maskovaného mstitele Lone Rangera. O tom, jak přijal masku, jak se seznámil s pomocníkem Tontem, jak se vypořádali s prvním protivníkem, atd. O postavě Tonta Johnny Depp prozradil, že by měl být skutečným hybatelem děje, protože „hrdina“ John Reid je tak trochu bambula. Už dříve jsme se doslechli, že Lone Ranger by měl být „donkichotským příběhem z pohledu Sancho Panzy“. Když se podíváte do galerie na první oficiální fotografii, bude vám z Deppova otráveného pohledu hned jasné, jak to mezi těma dvěma ve skutečnosti je. Johnny návdavkem dodává, že se mu v Tontovi podařilo objevit stejně unikátní postavu, jakou je Jack Sparrow. Doufejme, že nepřehání. Česká premiéra filmu je stanovena na 30. května 2013, další podrobnosti se o komplikovaných přípravách Lone Rangera dočtete ve starších článcích.

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest