Box Office: Tim Burton neosiřel

Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Zato Mark Wahlberg zůstal na ropné plošině úplně sám. Nové Krotitelky duchů to jinak zkouší znovu v jiné komedii.

Jedničkou víkendu je i po chladném recenzentském přijetí Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, kterým se Timovi Burtonovi podařilo jedním šmahem přilákat jak své zapřísáhlé fanoušky, tak i rodiny s dětmi, a to s výsledkem 28,5 milionů. Ukazuje to parádní násobitel 3,1x, který vždy značí vysoký nárůst tržeb mezi pátkem a volnou sobotou. Foxové budou nepochybně chtít jít cestou Labyrintu: Útěku, který před dvěma lety s třicítkovým otvírákem dosáhl v Americe stovky a ve světě 350 milionů. Rozpočty těchto dvou filmů jsou sice trochu jinde, 30 milionů oproti 110 mega, ale Burton je pořád velký tahák mezinárodně, stejně tak Foxové, kteří dokáží v zámoří prodat cokoliv, co ve Státech trochu klopýtne. Prozatím z mezinárodních teritorií přišlo 36,5 milionu.

Trochu zklamání je Deepwater Horizon: Moře v plamenech, které stálo také 110 milionů a tento víkend startuje s 20,6 miliony. Mark Wahlberg a katastrofa ropné plošiny není úplně skvělá volba na depresivní podzimní večery, když máte v kinech pozitivnější filmy jako Sully nebo Sedm statečných. Snímek rozhodně není zlý a určitě by jinak pohlížel na nějaké ocenění, ale ten rozpočet mohl být opravdu nižší. Lionsgate tradičně předprodávají distribuční práva do zahraničí, ale i tak z tohohle muselo být rekordní podzimní drama, aby se vše zaplatilo. To se nestalo. Podobné filmy navíc v zahraničí stejně moc nenesou, z poslední doby například 13 hodin nebo Na život a na smrt, které mezinárodně utržily 16, respektive 30 milionů. Deepwater Horizon by mohl dopadnout lépe, z neamerických trhů má v tuto chvíli 12 milionů.

Poslední větší novinka je komedie Zilionáři (dříve Nedokonalá partička), která je v krátké době druhým filmem zkrachovalého produkčního domu Relativity. Před pár týdny dorazil Dissapointments Room s Kate Beckinsale a i Zilionáři jsou zklamáním, především tím, že nejsou vůbec vtipní, což je pro komedii docela zásadní problém. Start je pouhých 6,6 milionů, navíc polovina obsazení jsou holky z Krotitelek duchů, což asi diváky moc nepřesvědčilo. Naštěstí mají téměř všichni tvůrci a herci rozjeté další projekty, takže jim tohle nijak neuškodí. Relativity tam mají ještě Kidnap s Halle Berry na první prosincový víkend, takže možná se zázrak udá tam. Podobně laděná Tísňová linka z roku 2013 byla přeci jenom velké kasovní překvapení.

Hodně rychle svoje kolty vystřílelo Sedm statečných, kteří mají ve svém druhém víkendu jen 15,7 milionů a spadli tak o celých 57 procent. Možná je ohrozili Sully a Deepwater Horizon, možná měl být film mládeži nepřístupný, možná, že dosavadních 61 milionů z Ameriky stačí. Celosvětově je v tuto chvíli utrženo 108 milionů (rozpočet 90). Na propady si nemůže stěžovat Čapí dobrodružství, které ztratilo jen třetinu diváků. Zbylé animované hity jsou přeci jenom ve svých pozdních týdnech, takže Čapí dobrodružství mělo prostor volný, aby si ukořistilo 14 milionů k 78 mega celosvětově. Sully má jinak už 151 milionů celosvětově a v USA bude brzo nejúspěšnějším zářijovým hraným filmem. 

Hanba všem Američanům, kteří nechali na holičkách Queen of Katwe. Film o ugandské šachové šampiónce sbírá chválu ze všech stran a rozšířené nasazení tohoto víkendu mu mělo pomoct dostat se k co největšímu počtu diváků. Bohužel, Disneyho na dlouhou dobu poslední originální film dostal 2,6 miliony a může jen doufat, že diváci budou chodit další týdny nějak průběžně. Celkově jsou utrženy slabé 3 miliony, při rozpočtu 15 milionů.

Z menších filmů startovalo v pěti kinech drama Denial, ve kterém Rachel Weisz soudně bojuje proti popírači holocaustu. Právě hereččin výkon je podle kritiků to jediné, co vytrhává film z jeho jinak suchého a ubíjejícího zpracování. Z pěti kin 102 000 dolarů. O hodně lepší je výbušné drama American Honey, které je dalším filmem o dospívání, ale zase natočeným trochu jinak. Ústřední duo tvoří Sasha Lane a Shia LeBeoufkterým musí zatím stačit 75 000 dolarů.

Příští týden dorazí Dívka ve vlaku a Zrození národa. Pro IMAX kina je pak připraven The Voyage of Time od Terrence Malicka.

Zdroj: Forbes

Deepwater Horizon: Moře v plamenech

30.09.2016 | USA, Hong Kong
Akční, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 10

Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu Box Office: Tim Burton neosiřel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest