Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta

Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
U některých filmů si už od první chvíle říkáte, koho sakra napadlo nacpat stovky milionů dolarů zrovna do tohoto.

Před několika měsíci jsme měli možnost shlédnout překvapivý trailer k filmu Monster Trucks, který si to do kin měl namířit 19.1. 2017. Překvapivý v tom smyslu, že jste v něm viděli prostě takový mix všeho možného, že člověk nevěděl, co si o tom myslet. Monster Trucks nabízí jak podivné tvory živící se naftou, tak automobilové honičky, prostě jde pro producenty o velmi riskantní podnik.

Produkce filmu přitom proběhla již před dvěma lety, konkrétně v létě 2014. A ani lednová premiéra u nás nakonec nezůstala bez přesunu a film je nyní v Česku i na Slovensku naplánována na 2.3. 2017. Úplně původní premiéra přitom měla být minulý rok v květnu.

No a podle The Hollywood Reporteru je to ještě riskantnější než se původně zdálo. Film byl plánovaný pro široké publikum, ale během tvorby se z něj stal spíše film pro děti. I letní trailer tak působí. A tak se podle zdrojů deníku očekává už teď ztráta 115 milionů dolarů, která postihne především studio Paramount. Monster Trucks má mít odhadovaný rozpočet přes 100 milionů dolarů, což při přičtení marketingu a dalších výdajů, může při nízké návštěvnosti opravdu skončit v takto červených číslech.

Podle analytika Tonyho Wiblea by tak Paramount mohl během jednoho roku ztratit i díky dalším projektům celkem půl miliardy dolarů. Ve světle těchto čísel pak dává smysl, proč se tak protahovalo jednání s Tomem Crusiem, který měl zájem o zvýšení podílu na tržbách ze série Mission: Impossible. Jedinými ziskovými filmy byly pro Paramount tenhle rok Ulice Cloverfield 10 a Božská Florence, což jsou ale menší projekty, velkofilmy si vedly vesměs nevalně. Příští rok se ale určitě studio zahojí na další Mission: Impossible a nových Transformers.

PS: Možná šéfové hollywoodských studií vědí víc, nicméně když jste si poprvé pustili trailer na Monster Truck, působil na vás film jako dobrý nápad, o který budou diváci stát?

Maturant Tripp (Lucas Till) se snaží uniknout ze života na maloměstě, a tak si z posbíraného šrotu postaví Monster Truck. Po nehodě u nedalekého ropného vrtu se v městečku objeví podzemní tvor, který si libuje v rychlosti a má cit pro závodění. Tripp v něm nachází nečekaného kamaráda, který by pro něj mohl být jízdenkou z rodného města.

Dále hrají Rob Lowe, Amy Ryan, Jane Levy, Danny Glover a Barry Pepter. Režíroval Chris Wedge podle scénáře Jonathana Aibela a Glenna Bergera. Datum české i slovenské premiéry je stanoveno na 2.3. 2017.

Zdroj: THR

Monster Trucks

01.01.2017 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 9

Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu Monster Trucks: Měsíce před premiérou hrozí filmu ztráta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest