Krotitelé duchů jsou oficiálně propadák, ztráta bude velká

Krotitelé duchů jsou oficiálně propadák, ztráta bude velká | Fandíme filmu
Dvojka je v tuhle chvíli mrtvá.

Noví Krotitelé duchů si sice odnesli lehce nadprůměrně recenze, ale lidi si je mezi sebou příliš nedoporučili, předcházela jim nepovedená propagační kampaň, filmu jistě nepomohlo jeho rázné odmítnutí částí zatvrzelých fanoušků původních Ghostbusters. A co víc, snímek měl tu "smůlu", že šel do kin v době, kdy obzvlášť americké publikum mohutně řeklo v pokladnách své „ne“ a prostě odmítlo platit za další a další pokračování, remaky a restarty. Krom komiksů a animáků obecně téměř všechny velkofilmy třely letos v kinech bídu s nouzí. Na Ghostbusterech to je akorát tak nějak víc vidět.

Snímek sice ještě neotevřel na řadě trhů, ale už teď se počítá s tím, že na sebe prostě nevydělá. Podle hollywoodských analytiků potřebovaly Krotitelky v kinech utržit přes 300 milionů dolarů, vyšplhají se ale prý tak stěží na 240. Odhaduje se, že celková ztráta přesáhne 75 milionů dolarů, přičemž Sony by zůstala ztráta 50 milionů a zbytek by měl na triku finanční patrner Village Roadshow. Insideři ze Sony se však domnívají, že ztráta bude o něco menší (tak 25 milionů), protože Sony se strategicky dělilo o náklady na marketing s řadou partnerů.

I kdyby se ale projekt nakonec s pomocí domácího videa apod. dostal až na nulu nebo do mírného plusu, na pokračování to nevypadá. Mezinárodní distribuční partneři, jako třeba právě Village Roadshow, se do finanční podpory sequelu nepohrnou a v Sony už se aktivně vypravili úplně jiným směrem. Vypadá to, že prioritou teď pro studio budou animovaný seriál Ghostbusters: Ecto Force, který má na obrazovky dorazit v roce 2018, a celovečerní animovaný film, který se do kin má podívat v roce 2019. Film Paula Feiga s ženskými hrdinkami odsouhlasila někdejší ředitelka Sony, Amy Pascal, momentálně by měl mít v rámci Sony nad Krotiteli kontrolu producent Ivan Reitman, který je se sérií už od jejího úplného počátku.

Zdroje: THR, Variety

Krotitelé duchů

15.07.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest