Ben Hur: Největší průšvih léta má ztrátu 120 milionů

Ben Hur: Největší průšvih léta má ztrátu 120 milionů | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Proč Ben Hur na titulce tak křičí? Projel na hipodromu neskutečný balík. Kterým dalším filmům se nedařilo?

Léto je za námi, je teda čas nejrůznějšího bilancování, včetně ekonomické. Před časem se hollywoodští analytici podívali na zub ztrátám Krotitelů duchů, teď přišel na přetřes Ben Hur. Ten do dnešního dne utržil 54 milioů, v USA (kde mají filmová studia z každé prodané vstupenky největší podíl – zhruba polovinu) dokonce jen slaboučkých 25 milionů. Film stál přitom 100 milionů a to bez nákladů na marketing! Analytici počítají, že i když se přičtou případné příjmy z domácího videa a dalších zdrojů, bude snímek i tak ve ztrátě astronomických 120 milionů dolarů! Distributor Paramount z toho vyjde jen s odřenýma ušima, tratit by měl zhruba 13 milionů. Největší část ztráty na sebe bere majoritní investor MGM, který odepíše asi 96 milionů. MGM ztráty mírní fenomenálním výsledkem romance Než jsem tě poznala (rozpočet 20 milion, tržba 200) a doufá, že si v kinech povede celkem dobře přijatých Sedm statečných.

A další obří propadáky? Zklamalo spojení Disney-Spielberg, když Obr Dobr utržil globálně 165 milionů, přičemž rozpočet bez nákladů na propagaci činil 140. Ztráta pro všechny zúčastněné má dělat 90-100 milionů. Třetím do party je Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Ta stála 170 milionů, utržila 295 a ztrátu pro Disneyho analytici odhadují na 65 milionů. Jenže co si budeme povídat, myšáci by si takových průšvihů mohli dovolit ještě několik. Kniha džunglí, Zootropolis, Captain America 3 a Hledá se Dory vydělaly královsky a závěrem roku to pojistí ještě Doctor Strange a Star Wars. Naši recenzi na nešťastného Ben Hura hledejte zde. Pokud patříte mezi všechny ty, kteří film neviděli, tak se podívejte alespoň na nejlepší scénu:

Zdroje: THR

Ben Hur

19.08.2016 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Historický
Info o filmu

Galerie: 3

Ben Hur: Největší průšvih léta má ztrátu 120 milionů | Fandíme filmu Ben Hur: Největší průšvih léta má ztrátu 120 milionů | Fandíme filmu Ben Hur: Největší průšvih léta má ztrátu 120 milionů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest