Rogue One: A Star Wars Story mění hudebního skladatele

Rogue One: A Star Wars Story mění hudebního skladatele | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Byla odhalena minulost několika klíčových postav.

Je tu další zpráva o změnách v zákulisí Rogue One: Star Wars Story. Projekt opouští skladatel Alexandre Desplat a nahradí jej Michael Giacchino. Údajně je to kvůli rozsáhlým dotáčkám, které zdržely celou produkci a Desplat se jednoduše musel posunout k dalším smluvním povinnostem. Už se ale začaly objevovat spekulace o tom, jestli náhodou Disney nechce s Giacchinovou pomocí film více přiblížit k tomu, co diváci od Hvězdných válek očekávají. Když jsme se letos dozvěděli o dotáčkách, které film podstupuje, tak jedním z neoficiálně udávaných důvodů byla právě nespokojenost studia, které se údajně mělo zaleknout toho, že je film až příliš jiný než běžné Star Wars.

To jsou ale všechno jen dohady, jisté je pouze to, že hudbu k Rogue One: Star Wars Story složí Giacchino. Ten skládal už pro celou řadu jiných disneyovských projektů, je velkým fanouškem Star Wars a dvorním skladatelem J.J. Abramse, takže dokud nebyl u Síla se probouzí jistý návrat Johna Williamse, tak nějak se předpokládalo, že hudbu složí právě Michael. Ten je navíc dnes už jakýmsi specialistou na moderní variace starých soundtracků, jak předvedl třeba u Abramsova Star Treku či u Jurského světa.

Co pro vás máme dál? Synopse románu s názvem Catalyst odhalila minulost několika postav z Rogue One. V době války mezi Republikou a Separatisty se obě strany snažily tu druhou trumfnout vývojem co nejmodernějších zbraní. Proto všechny zaujme práce geniálního vědce Galena Ersa, který se zabývá výzkumem energie. Galena, jeho ženu Lyru a jejich dceru Jyn zajmou Separatisté, ale Orson Krennic využije svého vlivu a nechá je zachránit. Ersovi jsou Krennicovi zavázáni, a tak Galen okamžitě přijímá, když mu vysoce postavený důstojník Impéria nabídne veškeré prostředky, které potřebuje ke svému dalšímu výzkumu. Galen a Lyra se domnívají, že jejich poznatky poslouží k zachování míru, ale ve skutečnosti mají umožnit definitivně dokončit Hvězdu smrti. V Rogue One uvidíme v roli Galena Madse Mikkelsena, už dospělou Jyn (hlavní hrdinku filmu) hraje Felicity Jones a ředitele Krennica, hlavního záporáka filmu, Ben Mendelsohn. Lyra Erso má ve filmu jen maličkou roličku, můžeme tedy spekulovat o tom, že je buď mrtvá nebo někde ve vyhnanství. Každopádně by osud téhle postavy mohl sloužit jako další důvod k tomu, proč Krennica nenávidět.

Ostatně, jak říká Riz Ahmed, který ve filmu hraje jednoho z rebelů, je film o komplexních postavách, jejich vzájemných vztazích a pochybné minulosti. Všichni musí dělat kompromisy, film se nebojí jít na ostří nože a ukazuje se, že historie nikdy není tak jednoznačná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Do galerie přidáváme nejnovější plakáty a připojujeme video, ve kterém Ahmed poprvé dostal do ruky figurku svojí postavy:

Rogue One: A Star Wars Story pojednává o nesourodé skupině bojovníků z hnutí odporu, kteří se společně vypraví na nebezpečnou misi. Pokusí se ukrást plány Hvězdy smrti a přinést tak galaxii novou naději. V hlavních rolích hrají Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen a Alan Tudyk. Režíruje Gareth Edwards. Premiéra filmu je naplánována na 15.12. 2016.

Zdroj: THR, The Wrap, Stitch Kingdom

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Rogue One: A Star Wars Story mění hudebního skladatele | Fandíme filmu Rogue One: A Star Wars Story mění hudebního skladatele | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest