Lebkouni míří na filmové plátno

Lebkouni míří na filmové plátno | Fandíme filmu
Další seriál z 80. let minulého století se podívá do kin. Naštěstí pod vedením šikovného režiséra.

Pamatujete si seriál Lebkouni (Alien Nation)? Sci-fi kriminální seriál, který vznikl na konci 80. let? Tak ten měl na svém počátku film, který sice nedostal nijak slavné známky, ale v kinech se zaplatil. Šlo v něm o čtvrt milionu mimozemských otroků, kteří se dostanou na zemi, zde získají azyl a snaží se žít v našem světě. A to i jako policisté. Film má v podtextu silně otázku rasismu a tak to nebylo jen o sci-fi prvcích.

Na to chtějí navázat ve 20th Century Fox, pro které by měl režisér Jeff Nichols natočit a napsat novou verzi tohoto příběhu.  Ten by s tím neměl mít velký problém, protože tento rok byl uveden jeho film Loving, který pojednává právě o rasových otázkách, konkrétně v 60. letech. Z dalších jeho dramat zmiňme například Bahno z Mississippi s Matthew McCounagheym nebo Midnight Special s Michaelem Shannonem.. Z hereckého obsazení se zatím nic oficiálního neví. Shannon (Zod z Muže z oceli) je ovšem Nicholsovým dvorním hercem a zatím se objevil v každém z režisérových filmů. Je tedy dost velká šance, že by mohl dostat něco většího i v tomhle případě.

Co si o tom myslíte? Dá se tahle látka aktualizovat pro 21. století? A šlo by o drama jak je u Nicholse zvykem nebo pouze o vizuální akční podívanou? Přece jen jde o kino a ne seriál. Je ale pravda, že například Neilu Blomkampovi se s jeho Distriktem 9 sociální komentář s k akcí křížit dařilo, tak takže třeba se vydají filmaři podobnou cestou.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest