Ben-Hur: První fotky z nové adaptace slavného eposu

Ben-Hur: První fotky z nové adaptace slavného eposu | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jack Huston, představitel hlavní role, vysvětluje, proč by nás po slavném filmu s Charletonem Hestonem měla vůbec nějaká nová verze příběhu zajímat.

11.8. uvidíme v českých i slovenských kinech novou adaptaci Ben-Hura, který byl zfilmován už několikrát a verze s Charletonem Hestonem z roku 1959 patří k absolutním klasikám filmové historie. Můžete se tedy ptát, proč se Ben-Hur do kin chystá znovu. Stejnou otázku si kladl i Jack Huston (Impérium - Mafie v Atlantic City), který nově hraje hlavní roli. Filmaři ale podle něj přistupovali k látce s těmi nejlepšími úmysly a daleko víc než film z roku 1959 se drželi knižní předlohy.

Huston se domnívá, že je na příběhu něco krásného, a to obzvlášť v dnešní době, kdy lidé rozdílných vyznání opět stojí jeden proti druhému. Ve filmu budou hrát hlavní roli schopnost odpustit, zapomenout a posunout se vpřed. Klíčové bude i chování jednoho člověka k druhému. Což všechno zní moc hezky, ale osobně si nedovedu představit, jak všechna tahle témata zpracuje režisér Timur Bekmambetov, pro kterého ve všech jeho dosavadních filmech byly na prvním místě akce, prvoplánová stylovst a vizuální pozlátko. Samozřejmě budu moc rád, pokud se v Bemkambetovi mýlím a překvapí mě.

Děj filmu se odehrává v Římany okupovaném Jeruzalémě. Judah Ben-Hur je místní princ, který je zrazen svým adoptivním bratrem (Toby Kebbell). Ztratí všechno a stráví pět let jako římský otrok na galeji. Po letech veslování se chce pomstít říši i muži, který jej zradil a dopomoci mu k tomu má velký závod koňských spřežení Ten má být podle Bekmambetova, stejně jako ve filmu z roku 1959, koruním klenotem celého snímku. Režisér si přitom pochvaluje, že byl Huston už před natáčením zkušený jezdec.

Dále hrají Nazanin Biniadi (seriály Homeland, Scandal) jako Ben-Hurova láska Esther, Rodrigo Santoro (300) jako Ježíš, Pilou Asbæk (seriál Borgiové) jako Pilát Pontský a Morgan Freeman jako Illderim, muž, který z Ben-Hura vytrénuje perfektního jezdce. Dole v galerii najdete první fotky z filmu, kterým vévodí Jack Huston. Obrázek na titulce je pouze ilustrační. A malá perlička na závěr: Nový film by rozhodně měl být výrazně kratší než ten z roku 1959, který měl tři a půl hodiny.

Zdroj: USA Today

Galerie: 2

Ben-Hur: První fotky z nové adaptace slavného eposu | Fandíme filmu Ben-Hur: První fotky z nové adaptace slavného eposu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest