Darren Aronofsky: Místo Wolverina sci-fi? Anebo pohádka?

Darren Aronofsky: Místo Wolverina sci-fi? Anebo pohádka? | Fandíme filmu
Co kutí autor fenomenální Černé Labutě? Jaké projekty a hvězdné herce má v hledáčku?

V polovině března se Darren Aronofsky vzdal z osobních důvodů natáčení druhého Wolverina (kdo by ho mohl nahradit se dočtete zde). Co tedy bude jeho dalším projektem? Možností je hned několik.

Ještě loni na podzim se mluvilo o tom, že Aronofsky natočí buď nového Robocopa, sibiřské drama The TigerBradem Pittem anebo sci-fi Machine Man. To bylo Darrenově naturelu asi nejblíž – Knižní předloha vypráví o vynálezci, které své orgány postupně nahrazuje dokonalejšími mechanickými náhradami. A Aronofského posedlost fyzičností a lidským tělem je pověstná. Scénář adaptuje Mark Heyman, který napsal mimo jiné i Černou labuť, ale jinak o projektu nemáme už dlouhou dobu žádné zprávy.

 

Sci-fi, pohádka nebo Bible?

Tím pádem působí mnohem pravděpodobněji, že se režisér chopí jednoho ze tří projektů, se kterými je spojován v posledních týdnech. Nejprve je tu Human Nature – Sci-fi o muži, který je na mnoho let zmražen, aby se probudil v době, kdy jsou lidé toliko domácími mazlíčky nějaké vyšší formy života. Hlavní roli by měl hrát George Clooney a producentsky projekt zajišťuje Akiva Goldsman, který nám přinesl Já, legendu, Hancocka nebo nedávný thriller Fair Game.

Maleficent je Disneyho hrané zpracování Šípkové Růženky, ve kterém má Angelina Jolie hrát hlavní roli Paní všeho zla (Maleficent). Film měl točit Tim Burton, který ale přesunul svou pozornost ke snímku Dark Shadows. Jako ideální náhradu by studio vidělo bud Davida Yatese (režisér čtyř posledních Potterů) nebo právě Aronofského.

Poslední variantou je projekt studia Warner Bros Moses (Mojžíš), který by měl na stříbrné plátno přenést příběh biblické knihy Exodus. Což by pro Aronofského mohla být docela zajímavá látka, vzhledem k tomu, že se už léta snaží natočit příběh o Noemovi. Na druhou stranu, ve svém vysněném filmu se chce Darren zaměřit především na odvrácenou stranu příběhu - na ničivou sílu přírody, incest nebo Noemův pocit viny, jakožto posledního přeživšího – a těžko říct, zda by podobné zacházení producent Dan Lin s Mojžíšem dovolil. Obvykle se totiž soustředí spíš na mainstreamovější zábavu (Sherlock Holmes, Terminator Salvation). Aronofksy každopádně plánuje Noeho vydat příští rok jako čtyřdílný komiks (upoutávka), což by mu pro vyjednávání s filmovými studii mohlo dát do ruky jistou páku. Bez zajímavosti není ani fakt, že filmového Mojžíše chystá také studio Fox, které by ho ale chtělo pojmout jako akční řežbu ve stylu Snyderovy Třístovky.

Nabídka je tedy opravdu široká, Aronofsky má z čeho vybírat. A studia ho ráda vybírat nechají, vzhledem k tomu, že Černá labuť utržila zhruba dvacetičtyřnásobek svého rozpočtu. Osobně bych nejraději viděl asi sci-fi Human Nature, ale ať už si Darren vybere jakkoliv, o práci mít nouzi jistě nebude. Nedávno dotočil reklamu na řasenku Revlon s Jessicou Biel a podle dostupných informací by měl také momentálně produkovat drogové drama Intricate.

 

Darren Aronofsky: Reklama pro Revlon s Jessicou Biel

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest