Kdo zrežíruje páté Piráty z Karibiku?

Kdo zrežíruje páté Piráty z Karibiku? | Fandíme filmu
Opět Rob Marshall? Nebo snad dostane šanci Sam Raimi?

Ať už si o nových Pirátech z Karibiku myslíte cokoliv (podle naší recenze dopadli tak napůl), faktem je, že po pouhých dvanácti dnech promítání mají na svém kontě stejnou sumu, jakou utržilo Prokletí černé perly za celou (cca dvouměsíční) pouť v kinech. Čtyřka za to může vděčit především vyšší inflaci a také 3D, díky kterému jsou vstupenky ještě o něco dražší...a v neposlední řadě také již zajeté značce. Otázka momentálně zní, co dál. Z pohledu producentů by se samozřejmě jednalo o velké selhání, pokud by v nastoleném úspěchu nepokračovali. Nemluvě o tom, že čtvrté dobrodružství bylo už dopředu avizované jako start nové trilogie. Už na konci března se objevily zprávy, že scénář k pátému dílu je rozepsaný, zřejmě tedy můžeme čekat pouze na formální potvrzení toho, kdy se práce na dalším pokračování rozběhnou opravdu naplno.

Podle slov Jerryho Bruckheimera záleží pouze na Johnnym Deppovi. Přeloženo do češtiny to znamená, až se oba chlapíci domluví na penězích a herecká ikona si najde volné místo ve svém rozvrhu. Depp ostatně sám prohlásil, že by do pátých Pirátů rád šel. Hlavní otázkou, která nyní vyvstává je, kdo se posadí na režijní stoličku. Rob Marshall má totiž smlouvu k režii pokračování na stole už od ledna, ovšem doteď nic nepodepsal. Místo toho se uvázal jiné spolupráci s Deppem, když s ním (tentokrát pro Warner Bros) hodlá natočit remake krimi komedie The Thin Man ze třicátých let. Na Piráty to tedy z režisérovy strany prozatím nevypadá. Koho by si Disney mohl zvolit místo něj? Podle serveru Film Stage momentálně producenti zvažují pět možných náhrad, mezi něž patří: Tim Burton, Chris Weitz, Shawn Levy, Sam Raimi a Alfonso Cuarón.

Studio přitom údajně jako prvního hodlá oslovit Tima Burtona, kterému původně nabídlo i režii čtyřky, kterou však odmítnul. Pokud Disney znovu neuspěje, poletí smlouva na stůl zbylým čtyřem. O všech tvůcích přitom platí, že mají momentálně buď roztočeno nebo se k produkci svého nového snímku pomalu blíží. Burton před pár dny začal natáčet adaptaci gotické telenovely Dark Shadows, Weitz má momentálně plno práce s novými Prcičkami. Levy pro změnu maká na sci-fi Fantastic Voyage, Cuarón pak už několik měsíců tlačí směrem k natáčení svůj vesmírný opus Gravity. No a Sam Raimi? Ten by měl v létě začít natáčet novou adaptaci Čaroděje ze země Oz s názvem Oz: The Great and Powerful. Zatím je ve hvězdách, který z tvůrců by se nakonec musel svých dosavadních plánů vzdát, vývoj kolem pátých Pirátů z Karibiku bude každopádně v následujících týdnech víc než zajímavý.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest