Nejlepší trailer letošního léta (ne)příjemně znervózní

Nejlepší trailer letošního léta (ne)příjemně znervózní | Fandíme filmu
Sony Pictures
Dejte vědět, jestli je superlativ na místě, ale nejnovější upoutávka na Smrt ve tmě zkrátka a dobře není úplně obyčejný trailer.

Některé trailery se drží zajetých mustrů, jiné se snaží s formátem trochu pohrát. To je i případ necenzurovaného traileru k horor Smrt ve tmě (Don’t Breathe). Hodnocení působivosti filmových upoutávek je samozřejmě těžce subjektivní, ale schválně si zkuste vzpomenout, který trailer za posledních pár měsíců si takhle efektně hrál se střihem s obrazem a především se zvukem. Nejnovější upoutávka na Smrt ve tmě zápletku naznačí jen opravdu v těch nejhrubších obrysech, a pak už se soustředí na filmovou atmosféru. Jeden znepokojivý záběr střídá druhý, neustále se zdá, že na protagonisty za pár vteřin dolehne nějaká další rána, navíc ještě vizuálně zajímavá rána. A co všechno dovršuje, je zvuk. Sled nejrůznějších ruchů, chytře prostříhaných s konkrétními obrazy a zneklidňující hudbou, které připomínají, že nebezpečí v tomhle filmu představuje slepý muž, který možná nevidí, ale pokud vás zažene do tmavého kouta, bude se zesílenými ostatními smysly v opravdu citelné výhodě.

Tři bezohlední zloději se vloupají do domu bohatého slepce s vidinou dokonalé loupeže a velkého zisku. Vše se děje ale jinak... Režíruje Fede Alvarez, scénář společně s ním napsal Rodo Sayagues. V hlavních rolích hrají Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto a Stephen Lang. Datum české premiéry je stanoveno na 1.9. 2016, datum slovenské na 8.9. 2016.

Smrt ve tmě

12.03.2016 | USA
Krimi, Thriller, Horor
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest