Další svět z pera G. R. R. Martina se dostane na televizní obrazovky

Další svět z pera G. R. R. Martina se dostane na televizní obrazovky | Fandíme filmu
Martin nepíše jen Píseň ledu a ohně, z velké části stojí i za jiným, u nás docela neznámým, science fiction světem, plným superhrdinů. A ten možná brzy uvidíme na televizních obrazovkách.

Světově proslulý spisovatel George R. R. Martin nedávno na svém webu oznámil, že produkční stanice Universal Cable Productions (UCP) získala práva na seriálovou adaptaci série Divoké karty (Wild Cards). V ní se dostáváme do alternativní poválečné historie, kdy je celý svět postižen mimozemským virem. Větší část populace zabije, přeživší se rozdělují na dvě skupiny. Na početnější Jokery, kterým vir způsobil fyzické či duševní vady, a na minoritní Esa, kteří díky nákaze získali superhrdinské schopnosti. Celá série má bohatou minulost. Vznikla během hraní Dračího doupěte ve společnosti několika spisovatelů, mezi nimiž byl i Martin. Ti vymysleli celý svět Divokých karet a vytvořili první povídkové příběhy, které byly následně vydány v knižní antologii, která u nás vyšla teprve vloni.

Od té doby uběhla již řádka let a universum Divokých karet se rozrostlo o 21 dalších povídkových sbírek a řadu novel, komiksů a her. Sám Martin dlouhou dobu na sérii pracoval coby editor, v čemž mu pomáhala jeho kolegyně, spisovatelka Melinda M. Snodgrass. Společně vybírali povídky, které nechají knižně vydat, a také jich několik napsali. Martin však nyní musí svou pozornost věnovat na dokončení svého životního díla, ságy Píseň ledu a ohně, a tak adaptaci Divokých karet bude mít na starosti z pozice producentky zmíněná Snodgrass. Dále na seriálu bude pracovat Gregory Noveck (RED, seriál Jeremiah), rovněž jako producent.

Práce na adaptaci by měli začít ve velmi blízké době a v případě úspěchu by mohlo vzniknout hned několik navzájem propojených řad. Svět Divokých karet obsahuje mnoho příběhů a zatím ještě nebylo rozhodnuto, které z nich se na televizní obrazovky dostanou. Martin celkovou rozsáhlost série přirovnává k universům od DC a Marvelu.

Četli jste některou z povídek knižní předlohy? Letos u nás vychází jejich druhá sbírka, nesoucí podtitul Trumfová esa. Dokážete si podobné sci-fi příběhy představit na televizních obrazovkách? Pro představu zatím přikládáme starší německý kinospot (radši upozorňujeme, že je to upoutávka na knihy, nikoliv na seriál).

Zdroj: grrm.livejournal

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest