I Am Not A Serial Killer: Představte si Dextera za mlada

I Am Not A Serial Killer: Představte si Dextera za mlada | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
V americkém poklidném městečku začne řádit sériový vrah a zastavit se ho pokusí podobně laděný puberťák.

Americký spisovatel Dan Wells se u nás dostal do podvědomí čtenářů především svým dílem Nejsem sériový vrah (I Am Not A Serial Killer). Kniha se jeví jako literatura pro mládež, ale údajně jede na dost temné notě a má obsahovat zvrácené pasáže, tedy něco, co byste v knihách pro teenagery úplně nečekali. Vyskytují se v ní také určité prvky fantasy. Stejnojmenná filmová adaptace režiséra Billyho O'Briena (Experiment, Scintilla) se tento měsíc podívá do kin, na což nás upozorňuje nedávno vydaný první trailer.

Šestnáctiletý John Wayne Cleaver je značně odlišný od svých vrstevníků. Trpí morbidní posedlostí smrtí a vražednými sklony. Doslova má tak předpoklady stát se sériovým vrahem. John si je této možnosti sám vědom a věří v ní. Stanovil si proto určitá pravidla, podle kterých žije. Mimo jiné zatím žádné „problémy“ neměl díky tomu, že jeho matka vlastní pohřební ústav a John je tak skoro pořád v okolí mrtvých těl. Jeho řád je však nabourán, když ve městě začne běsnit opravdový sériový vrah. Scénář podle knihy napsal režisér.

Mladého Johna ztvárnil Max Records (Spratci na zabití, Max a maxipříšerky), pro kterého je to první role, kde nehraje malé dítě. Pozornost přitahuje Christopher Lloyd (doktor Emmett Brown z Návratu do budoucnosti) jako Johnův postarší soused Crowley. Dál ve filmu hrají například Laura Fraser (Příběh rytíře, seriál Perníkový táta), Bruce Bohne (Fargo, Muž z oceli) a Karl Geary (Stopy zmizelých, Experimenter).

Snímek si odbyl premiéru v březnu na jednom z amerických filmových festivalů a od té doby byl k vidění na několika dalších. Dosavadní recenze chválí především herecký výkon Maxe Recordse a osobitý humor celého filmu. Vytýkána je s blížícím se koncem postupná ztráta tempa a hlavně samotný konec, který má údajně (stejně jako předloha) zcela zbytečný plot twist. Jinak ale I Am Not A Serial Killer vypadá na zajímavý atypický thriller, který by především neměl uniknout fanouškům seriálu Dexter. Do kin jde v Americe 26. 8. a zároveň půjde půjčit na internetu. V Česku ani na Slovensku zatím v kinech oznámen nebyl. Níže přikládáme trailer a trojici dosud vydaných plakátů.

Galerie: 3

I Am Not A Serial Killer: Představte si Dextera za mlada | Fandíme filmu I Am Not A Serial Killer: Představte si Dextera za mlada | Fandíme filmu I Am Not A Serial Killer: Představte si Dextera za mlada | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest