Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality

Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jake Gyllenhaal jako hlava brutálně napadené rodiny je ve filmu pouze postavou románu, který napsal exmanžel Amy Adams. Nebo není?

Výběr dobrých rolí je pro herce klíčová záležitost a Jake Gyllenhaal si jich zvolil za svou bohatou kariéru požehnaně. Co víc, má očividně slabost pro vážné postavy se zapeklitou psychologií. Ve Slídilovi nás děsil jako kameraman-sociopat, ve Zmizení se pro změnu v kůži správňáckého detektiva pohroužil do hledání unesených holčiček. Jako u většiny herců, i u něj najdeme drobná uklouznutí - například loňskou romanťárnu Accidental Love. Nicméně, tahle “pozitivní škatulka” různorodých, veskrze zajímavých chlápků mu svědčí, tak proč k nim nepřidat dalšího?

Texaský režisér Tom Ford udělal ve svém životě také mnohá ambiciózní rozhodnutí, a prodriftoval tak od interiérového designu přes vlastní módní značku až k režisérské stoličce. Tihle dva tedy určitě našli při natáčení Fordova druhého celovečeráku, Nocturnal Animals, společnou řeč. Ale Gyllenhaal v tom není sám: chystané drama plné napětí je známých nebo minimálně povědomých tváří plné.

Film je založen na knize, a kniha je také jeho základní premisou - Susan (Amy Adams) se totiž dostane do rukou tajemný rukopis, který převrátí naruby její vnímání rodinného života. Prostřednictvím její četby se staneme svědky brutálního napadení, kterému musí čelit Tony (Gyllenhaal), jeho žena (Isla Fisher) a jejich malá dcerka (Ellie Bamber). Rukopis napsal Susanin bývalý manžel Edward (Armie Hammer), ale jeho důvody k sepsání rukopisu se zdají být jedním velkým otazníkem. Obsazení doplňují ještě Aaron Taylor-Johnson a Michael Shannon.  

Co je odlišné oproti románové předloze autora Austina Wrighta, je chování hlavní hrdinky Susan. Zatímco v předloze je omezena na pouhé posedávání na gauči, její filmová verze je plná emocí z toho, co si právě přečetla, a dává je patřičně najevo. Ford se kromě režie ujal i adaptace scénáře, což se ukázalo jako krok dobrým směrem už u jeho úspěšného debutu Single Man.

Vypadá to tedy na příběh uvnitř příběhu, na který se můžeme těšit pro jeho netradiční stavbu a velký potenciál. Tak co říkáte? Budou Nocturnal Animals filmem, který bude křičet „Oscar”? V Česku i na Slovensku film vstoupí do kin 24.11., a venku je prvních pár fotek. Tom Ford to okomentoval následovně: “Natáčení jakéhokoli filmu je ve finále snahou dostat do té hodiny a padesáti minut něco, co na diváky nekompromisně vybafne ‘BUM, BUM, BUM’!”


Noční zvířata

11.11.2016 | USA
Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu Nocturnal Animals: Brutální napadení stírá hranice reality | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest