Vikingové: Druhá polovina čtvrté řady se blíží

Vikingové: Druhá polovina čtvrté řady se blíží | Fandíme filmu
History
Vikingové nám trailerem z Comic-Conu připomínají, že jim letos ještě ani omylem neodzvonilo.

Televizní stanice History v roce 2013 překvapila seriálem Vikingové (Vikings), jehož obrovský úspěch snad nečekalo ani vedení samotné televize. Rostoucí sledovanost a oblíbenost vedla k navýšení rozpočtu dalších řad a u aktuální, čtvrté, dokonce k rozhodnutí zdvojnásobit počet dílů z deseti na dvacet. Diváci tak nyní po jarním odvysílání první poloviny sezony již nějakou dobu netrpělivě čekají na polovinu druhou. S postupujícím rokem a probíhajícím letošním Comic-Conem jsme se konečně dočkali traileru, který je plný dosud neviděných záběrů. Některé scény v něm navíc naznačují, kam by seriál mohl směřovat.

Po porážce Vikingů franskou armádou v čele s Rollem (Clive Standen) u Paříže v desátém díle došlo k časovému skoku o několik let. Ragnar (Travis Fimmel) během nich zmizel neznámo kam a nebyl tak svědkem toho, jak jeho synové rostou a dospívají. Nyní je však zpátky a připraven opět rozpoutat doslova bouři na Zemi – nebo alespoň tak je nám jeho návrat prezentován v traileru. Ukázka je plná akčních scén, střihů a při sledování nenechává ani na vteřinu vydechnout a upoutává veškerou pozornost. Hromada záběrů na různé bitvy pak už dopředu dokazuje zvýšený rozpočet oproti předchozím řadám.

Z příběhového hlediska to pak vypadá, že se cesty některých Vikingů rozdělí a my tak budeme nejspíš sledovat několik různých dějových linií. Vypadá to, že Bjorn (Alexander Ludwig) se opět vydá k Paříži, kde se se svým strýcem Rollem nečekaně domluví na spolupráci. Ragnar a jeho ostatní synové mezitím poplují do Anglie, kde se střetnou s králem Ecbertem (Linus Roache) a jeho synem Aethelwulfem (Moe Dunford). Klid nebude ani ve vikinské domovině Kattegatu, kde se proti sobě postaví Ragnarovo současná žena Aslaug (Alyssa Sutherland) a ta bývalá - Lagertha (Katheryn Winnick). Největší otázku ale vyvolává scéna z traileru, ve které můžeme vidět zatčení Ragnara anglickými vojáky. Nemálo fanoušků se obává, že během nadcházejících deseti dílů se s touto hlavní postavou nadobro rozloučíme a nadále budeme sledovat osudy Ragnarových potomků, především Ivara bez kostí (Ivar the Boneless), který v níže přiložené ukázce také dostal poměrně značnou část prostoru.

Těšíte se na pokračování čtvrté řady Vikingů? Dokážete si seriál potenciálně představit bez tak charakteristické postavy, jakou je Ragnar?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest