Viking: Středověký válečný epos v prvním traileru

Viking: Středověký válečný epos v prvním traileru | Fandíme filmu
Vikingové táhnou. Po úspěšné sérii History Channelu se diváci mohou těšit na velkofilm z vikinské éry Kyjevské Rusi. Premiéru bude mít v prosinci tohoto roku.

Historické opusy, zdá se, nemusí nutně vznikat jen v západní provenienci. Do vod vikinské éry se ponořili ruští filmaři v čele s režisérem Andrejem Kravčukem, jenž je na filmovém poli znám díky snímku Italjaněc z roku 2005. Český divák bude ale spíš znát jména producentů Konstantina Ernsta a Anatolije Maksimova, kteří v minulosti produkovali již Noční hlídku a Denní hlídku, dva významné fantasy snímky ruské kinematografie.

První klapka natáčení padla v březnu roku 2013, již tehdy byl ale film 5 let ve vývoji. Autoři slibují velkofilm, jehož výpravnost se bude rovnat válečnému Stalingradu z roku 2013. O čem ale celá tahle sranda bude?

Příběh Vikinga nás zavede do 10. století do Kyjevské Rusi, kde po smrti vládce Svjatoslava probíhá válka mezi jeho dvěma syny Jaropolkem a Olegeme. Když rodinná šarvátka přeroste v bratrovraždu a dobyto je i poslední město Novgorod, je další syn zesnulého vládce Vladimir nucen opustit Kyjevskou Rus a přes zamrzlé moře putuje do Švédska. Zde se mu dostane pomoci od válečníka Svenelda, který kdysi sloužil v armádě Vladimirova otce a který mu pomůže dobýt ztracenou říši zpět.

Ač trailer nepůsobí nikterak strhujícím dojmem, výsledný účinek má a to především díky výpravnosti. Co ale čekat od podobného projektu s rozpočtem 13 milionů dolarů, když například nedávný Exodus Ridleyho Scotta měl kapitál více jak desetinásobný? Nezbývá než se nechat překvapit a doufat, že si východní síly zachovají svou pověst účinných nízkonákladových produkcí. Verdikt přijde z Moskvy 22.12. 2016, kdy si snímek odbyde domácí premiéru.

V minulosti se vikinskou tematikou zabýval snímek Vikingové z roku 1999 (v originálu 13th Warrior) s Antoniem Banderasem v hlavní roli nebo například Cesta bojovníka, ve které si hlavní postavu střihl Karl Urban. V posledních letech kraluje na televizních obrazovkách seriál Vikings pod taktovkou History Channelu, který se letos na jaře uvede již čtvrtou řadu.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest