Justice League: Filmoví záporáci

Justice League: Filmoví záporáci | Fandíme filmu
Jak to bude s Lexem Luthorem a s jakým záměrem byla krátce po premiéře Batman v Superman zveřejněná vystřižená scéna z filmu.

V minulém díle seriálu zpráviček z Londýna, kde američtí novináři důkladně proklepnuli natáčení Justice League, jsme zmínili, že se režisér Zack Snyder těší, až přinese ještě větší měřítko. To máme čekat díky novému, intergalaktickému záporákovi. Hodně dlouho se mluvilo o Darkseidovi, o tom však během novinářské návštěvy nepadlo ani slovo a stejně už delší dobu víme, že záporákem filmu bude rohatý pán z vystřižené scény Batman v Superman.

Teď bylo konečně oficiálně potvrzeno, že se skutečně jedná Steppenwolfa, strýce Darkseida, poloboha a vojenského vůdce planety Apokolips. V sešitech to není úplně nejznámější postava, a tak by filmaři mohli mít poměrně volnou ruku, až si jej budou chtít přetvořit k obrazu svému. Filmaři už také jednají s hercem, který jej má ztvárnit, ale kontrakt ještě není definitivně uzavřený, tak jeho jméno zatím nechtějí prozradit. Herec roli pouze namluví, pohyby jí prostřednictvím motion-capturingu na place propůjčovat nebude.

Proč byl záporák filmu zveřejněn zrovna ve vystřižené scéně, která se objevila online, mnoho měsíců před vydáním DVD/Blu-ray? Snyder tvrdí, že původně zvažoval, že by scénu umístil na konec titulků. Jenže tenhle fígl dělá už Marvel a DC se chce lišit. Proto byla scéna zveřejněna, jak byla zveřejněna.

Ve zmiňované scéně se společně se Steppenwolfem ukázal také Lex Luthor (Jesse Eisenberg). Ten byl v závěru Batman v Superman uvězněn a panovala tak určitá nejasnost kolem toho, zda se objeví i v Justice League. V Londýně byl vyobrazen na artworcích společně s ostatními herci, ale kdyby to bylo málo, tak máme potvrzení i od samotného herce. Ten v rozhovoru uvedl, že se ke štábu připojí k srpnu. Jeho role tedy zřejmě nebude nikterak rozsáhlá. Eisenberga hrát Lexe baví, je pro něj výzvou a rád by jej hrál ještě dlouhé roky. V rozhovoru dodal, že jej neduživý, vyšinutý človíček, který za všechno viní svého násilnického otce, fascinuje. Opět tak naznačuje, že se za postavou ukrývá daleko víc, než jsme viděli ve filmu, tak třeba se dalších stránek Lexovy osobnosti ještě dočkáme.

A protože by se celá Justice League nejspíš nescházela kvůli jednomu naštvanému polobohovi, nebudou ve filmu chybět ani Steppenwolfovi pohůnci. Těmi budou Paradémoni – okřídlená stvoření, která jsme viděli už v Batmanově noční můře v BvS. V Justice League budou mít zcela zásadní úlohu a můžeme se těšit na to, že budou mít v podvodních tunelech mezi Metropolis a Gothamem vybudované celé hnízdo.

Poháněný obnovenou vírou v lidstvo a inspirovaný Supermanovou vznešenou obětí, se Bruce Wayne za pomoci nového spojence, Diany Prince, postaví ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman dávají dohromady tým nadlidí, který se postaví proti nově probuzené hrozbě. Avšak navzdory zformování bezprecedentní ligy hrdinů (Batman, Wonder Woman, Aquama, Cyborg a The Flash), může být na záchranu planety, která čelí útoku katastrofických rozměrů, už pozdě.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Režíruje Zack Snyder podle scénáře Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Shortlist, Collider I, II

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest