Seveneves: Po letech vyhnanství se lidstvo vrací na Zemi

Seveneves: Po letech vyhnanství se lidstvo vrací na Zemi | Fandíme filmu
Ron Howard, režisér Apolla 13 se vrací k žánru sci-fi. Tentokrát bude adaptovat populárního romanopisce Neala Stephensona.

Ron Howard je režisér, jehož tvůrčí paleta je opravdu široká. Přestože se na jeho seznamu dají najít i méně úspěšné snímky (V srdci moře), tak v součtu mocně převažují díla, jež zabodovala. A to jak po stránce tržeb (Šifra mistra Leonarda – 767 mil.) tak především v hodnocení (Čistá duše, Rivalové).

Poté, co přestoupil z pozice režiséra do role producenta Temné věže, má teď prostor pro svůj další projekt. A tím má být adaptace sci-fi novely Seveneves od Neala Stephensona. V tomto bestselleru z minulého roku, je lidstvo na pokraji vyhynutí poté, co katastrofická událost zasáhne Zemi a učiní ji neobyvatelnou. Světové národy na to zareagují vysláním skupiny vybraných jedinců do vesmíru, aby bylo zajištěno přežití. Pointou ovšem není, co se stane vzápětí. Kniha rázem poskočí o 5000 let kupředu a my pozorujeme lidstvo, které za tu dobu rozvinulo do sedmi ras v počtu tří miliard jedinců. A tato civilizace se rozhodne pro svou vlastní ambiciózní výpravu. Vrátit se zpět na Zemi.

Scénář k filmu napíše William Broyles Jr., který stojí za scénářem k Apollu 13, jež také režíroval Ron Howard. Film zaštítí produkční společnost Skydance, které stojí například za sérií Mission Impossible. Zápletka vypadá slibně, a pokud by tvůrci obsadili nějaké známé tváře, tak by se z toho mohl vyklubat velice zajímavý projekt.

Zdroj: Collider, titulní obrázek: Gizmodo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest