Seriálová budoucnost Marvelu: Blade, Ghost Rider a další

Seriálová budoucnost Marvelu: Blade, Ghost Rider a další | Fandíme filmu
New Line Cinema
Řada méně úspěšných marvelovských postav nachází útočiště na televizní obrazovce. Své jisté mají už například Cloak and Dagger a mluví se o dalších. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: K Bladeovi se opět přihlásil jeho dvorní představitel Wesley Snipes. Pokud by jej Marvel jen trochu chtěl, Wesley je okamžitě na palubě, jak ukazují jeho nedávné tweety. Jenže stálo by o něj studio? Chtělo by do nové kontinuity přivést původního herce?

Stanice ABC sice zrušila Agentku Carter a přípravy seriálu Most Wanted, seriálový nápor Marvelu však ani zdaleka neutuchá. Na Netflixu se chystají Luke Cage, Iron Fist, druhá sezona Jessicy Jones, týmovka Defenders a poměrně čerstvě také samostatný seriál s Punisherem. Agenti S.H.I.E.L.D.u dostanou na ABC čtvrtou řadu. To ale není ani zdaleka všechno.

John Ridley (seriál American Crime) uvedl, že navzdory škrtům je jeho seriál pro ABC stále naživu. Dodal, že seriály jako Jessica Jones potvrzují, že jde točit komiksovky jako sociální komentář i čirou zábavu naráz a něco podobného by chtěl sám nabídnout. Dříve se spekulovalo o tom, že by mohl natáčet seriál o Ms. Marvel, alias Khamale Khan. ABC si také před časem objednala pilotní díl Damage Control, komediálního seriálu s půlhodinovými epizodami, který by pojednával o speciálním týmu, který uklízí nepořádek, který za sebou nechávají souboje superhrdinů se superpadouchy. Seriál má pod palcem Ben Karlin (Taková moderní rodinka) a zatím nic nenasvědčuje tomu, že bychom se jej dříve či později neměli dočkat.

Svůj vlastní seriál mají odsouhlasený také Cloak and Dagger. Stanice Freeform (původně ABC Family) si objednala první řadu, avšak nic bližšího nevíme. Ani kdo má seriál připravit, ani kdy bychom se jej mohli dočkat. Cloak and Dagger jsou párek vyděděnců, kteří se při potulování newyorskými ulicemi dostanou do spárů vědce, který na nich otestuje experimentální drogu. Cloak se stává bytostí stínů, manipuluje temnou energií a dovede procházet skrze dimenzi, z níž energie pochází. Dagger žije s Cloakem v určité symbióze a je jeho protipólem. Krmí jej svým „živým světlem“, silnou vitální energií, kterou ovládá. Dokáže s ní oslabit své protivníky nebo vyvolat myslí ovládané energetické dýky.

A to pořád ještě není vše. Server Movie Creed Live tvrdí, že se na Netflix chystají také Blade, Moon Knight a Ghost Rider. Server v žádném případě nepatří k prověřeným zdrojům informací, avšak je pravdou, že přinejmenším o Bladeovi a Ghost Riderovi se už v minulosti mluvilo. Ghost Rider je hodně triková látka, ale doba postupuje kupředu. V seriálech Legends of Tomorrow a Flash se hořící postava tu a tam objevila, tak třeba za několik let už nebude problém mít ji na obrazovce po většinu epizody, zvlášť na bohatším Netflixu. O Bladeovi se naposledy proslýchalo, že by hlavní hrdinkou mohla být jeho dcera, Fallon Grey, zatímco samotný Blade by byl vedlejší postavou.

Moon Knight, občanským jménem Marc Spector, je takový marvelovský Batman. Býval boxerem, americkým vojákem a žoldákem. Na misi v Egyptě byl smrtelně zraněn a zpět k životu jej přivedl egyptský měsíční bůh Khonshu, který mu nabídne nadlidskou sílu, pokud se stane božím ztělesněním na Zemi. Následně se Spector vrací do Ameriky, kde investuje své úspory, stane se milionářem, dny tráví řízením taxíku, aby neztratil kontakt s ulicí a ve stříbřité kápi bojuje se zločinem. Své síly čerpá z fází měsíce (čím blíž je úplněk, tím je silnější) a trpí rozštěpenou osobností, takže vedle padouchů bojuje i s vlastními vnitřními démony.

Movie Creed Live dále tvrdí, že by se na Netlflix mohla přesunout také Agentka Carter. O to usilují také fanoušci, kteří podobně jako v případě jiných zrušených seriálů odstartovali petici, jež zatím posbírala přes 40 tisíc podpisů. Podobné petice však málokdy mají jakýkoliv význam. V tomhle konkrétním případě navíc představitelka hlavní role Hayley Atwell dostala roli v seriálu Conviction, takže ani nepůsobí příliš pravděpodobně, že by měla čas ještě na další seriál.

Některé seriály tedy uvidíme určitě a poměrně brzy, dalším může na obrazovku ještě nějakou dobu trvat a jiné před realizací stačí zmizet v propadlišti dějin. Tak či tak marvelovská budoucnost rozhodně nebude na televizních obrazovkách chudá. Který seriál byste z uvedených chtěli vidět nejvíce?

Zdroje: Variety, Variety II, Movie Creed Live, CBM

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest