Luke Cage, Iron Fist a The Defenders

Luke Cage, Iron Fist a The Defenders | Fandíme filmu
Představujeme další marvelovské seriály od společnosti Netflix. Kdo se jich ujal, kdo v nich bude hrát a kdo z filmových hrdinů by se mohl stavit na malé obrazovce?

Než se pustíme do nejnovějších novinek z nepřívětivé newyorské čtvrti Hell´s Kitchen, pojďme si ve zkratce připomenout několik stávajících seriálů Marvelu a internetové stanice Netflix. Slepý právník Matt Murdock se vrhl do boje s bezprávím s velkou chutí a fanoušci a kritika jej náležitě odměnili. Druhá série Daredevila byla nedávno potvrzena a dorazí na obrazovky v dubnu 2016. A podle zatím nepotvrzených informací se můžeme těšit na příchod Elektry a Bullseye a návrat Kingpina. Jessica Jones vám byla představena nedávno a svou premiéru by si měla odbýt koncem letošního roku. A nyní nastal čas, abychom si posvítili na poslední dva členy slovutných Defenders: Lukea Cage a Iron Fista.

Luke Cage, alias hrdina k pronajmutí, je pro většinu komiksových fanoušků starým známým a nepotřebuje dlouhé představování. Superhrdina s nadlidskou silou a neproniknutelnou kůží se v podání Mikea Coltera (Salt, Muži v černém 3) poprvé představí svým fanoušků v Jessice Jones jako hostující postava a svou vlastní show rozjede v příštím roce. Na seriál bude z kreativní pozice dohlížet Cheo Hodari, který má bohatou seriálovou zkušenost a jeho podpis nesou hity jako NCIS: Los Angeles, Southland nebo Ray Donovan. Podle posledních informací by měl také napsat scénář k úvodním dvěma episodám.

Mike Colter jako Luke Cage

Bližší informace o ději prozatím nejsou známy. Nějaké novinky by měly být k dispozici až se rozběhne natáčení. Sám Colter se nicméně v nedávném interview nechal slyšet, že Luke je v jeho podání sousedským typem hrdiny, ale zároveň temnějším, hmatatelnějším a odvážnějším než Iron Man nebo Thor. Premiéru si seriál odbude v roce 2016. 

Posledním do party Defenderů je Daniel Rand neboli Iron Fist. Specialista na bojová umění disponuje mystickou silou nazvanou Iron Fist, která mu umožňuje koncentrovat veškerou energii do své ruky, která je následně schopná udeřit s nadlidskou silou a rychlostí. V komiksu ho pojí dlouhodobá spolupráce s Lukem Cagem. Už v první sérii Daredevila bylo na jeho postavu několik narážek. Podle komiksové legendy je totiž jeho moc spjata s mystickým místem s názvem K´un-Lun, na které několikrát narážela Madam Gao. Po smrti své rodiny zde nalezl Rand útočiště, než se rozhodl vrátit do NY a začal bojovat se zločinem.

Ryan Phillippe ve filmu Reclaim

Castingové oddělení Marvelu má v poslední době hodně napilno a lze očekávat, že se dočkáme hrdinova obsazení v nejbližších týdnech. Podle posledních informací probíhají vážné námluvy s Ryanem Phillippem (Crash, Velmi nebezpečné známosti, Lincoln Lawyer). Nikdo zatím neupřesnil, o jakou roli by se jednalo, ale jen stěží si lze představit, že by šlo o něco jiného než o hlavní parte.

Z výše uvedených informací je patrné, že si herci budou pravidelně hostovat v sesterských seriálech a to až do momentu, kdy bude příběh kulminovat ve společné týmovce The Defenders. Zatím nebylo potvrzeno, kdy přesně se jí dočkáme, ale podle vyjádření studia to nebude dříve, než bude představena celá seriálová čtveřice. A jelikož Iron Fist nemá stále stanovenou premiéru, je jasné, že lze s mírným optimismem hovořit nejdříve o roce 2017, jak ostatně naznačily i nedávné zákulisní zvěsti. O možném crossoveru s filmy zatím kolují pouze dohady, ačkoliv podle některých vyjádření jsou šéfové studia podobné možnosti otevřeni. V komiksové předloze stál u počátku týmu Defenders Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), který se do kin podívá příští rok, tak třeba se na malé obrazovce objeví právě on. Ostatně i v tomhle případě se objevily nepotvrzené zvěsti, které něco takového naznačovaly.  Ať už ale seriálové hrdiny ti filmoví podpoří nebo ne, jedna věc je jasná: Superhrdinové nás budou pronásledovat v příštích letech doslova na každé kroku.

Zdroje: IGN I, IGN II, List, Moviepilot

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest