Box Office: Batman v Melissa McCarthy

Box Office: Batman v Melissa McCarthy | Fandíme filmu
Batman se Supermanem nevydrželi na první příčce ani do třetího týdne. Smetla je oblíbená komička s dalším obhroublým filmem.

Bylo to jen o pár tisíc, ale jedničkou tohoto víkendu se stává komedie The Boss. Jde o další z ze sólovek Melissy McCarthy, tentokrát, ale z ranku těch špatných, které herečka natáčí se svým manželem Benem Falconem. Premiéra dosáhla na 23,48 milionů dolarů, což je lehce nad 21 mega předchozí komedie Tammy. Melissa dokázala v pěti letech pětkrát zaskórovat nad 20 milionů, takže aktuálně asi není úspěšnější komediální herečky, která dokáže pravidelně táhnout vlastní filmy. Tammy byla tehdy považována za propadák a doplazila se v Americe až k 84 milionům. Od Šéfové očekávejte podobná čísla, i přesto, že má o něco horší recenze.

Na dvojce s 23,43 miliony dolary Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Film svůj pád nijak výrazně nemírní, naštěstí je v Americe už na 296 milionech a překonal tak konečné tržby Muže z oceli (291 mil.). Kdyby měla komiksovka o chlup lepší přijetí a ohlasy, tak by mohl konkurovat 358 milionům Deadpoola, ale zatím to vypadá, že bude mít problém dostat se alespoň na 350 milionů. Celosvětově to dělá 783 milionů.

Druhou novinkou víkendu byl netradiční akčňák Hardcore Henry natočený zcela z pohledu hlavního hrdiny. Většina potenciálních diváků ale jen mávla rukou a zapla Counter Strike, takže film utržil jen 5 milionů, i když mu byl předpovídán i dvojnásobek. Recenze jsou průměrné a absence větší hvězdy ukazuje, že tudy cesta asi nepovede. Možná, až film dorazí na VOD, tak si vybuduje nějaký kultovní status. Z mezinárodních trhů zatím přitekly další dva miliony.

Dále riskuje i Jake Gyllenhaal, který si ale po nezávislém Slídilovi a boxerském Southpaw vybral nijak perfektní námět od režiséra Jeana-Marca Vallée (Klub poslední naděje, Divočina). V Demolition si Gyllenhaal snaží zničit život po tragické smrti své ženy a kritici docela zívají. Ani distributor Fox Searchlight očividně nepočítal s žádnými zázraky a nenechal ani film osmělit ve čtyřech kinech a rovnou ho poslal na osm set pláten. Vykoukl z toho jen nuzný 1,1 milionu dolarů.

Co zbytek? Komu se daří, tomu se daří. Zootopia už ve světě překročila 852 milionů a v Číně se stala nejúspěšnějším filmem Disneyho. Moje tlustá řecká svatba 2 je v Americe na 47 milionech (70 celosvětově) a diváky výrazně neztrácí ani Miracles from Heaven s 54 miliony (56 celosvětově). Do necelé pětistovky kin byl už nasazen Midnight Special, který utržil 1,1 milion, což je 110% nárůst oproti minulému víkendu. Film má na kontě sice jen 2,3 miliony, alespoň se ale úplně neztratil. Dobře se daří i Everybody Wants Some od Richarda Linklatera. Film je už v 63 kinech, což znamená 510 000 dolarů a necelý milion po dvou týdnech promítání.

Příště nás čeká výtečně hodnocená Kniha džunglí (mezinárodně zatím utržila 28 milionů) a pokračování černošské komedie Holičství s Ice Cubem a podtitulem The Next Cut.

Zdroj: Forbes

Hardcore Henry

13.03.2016 | USA, Rusko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest