Ben-Hur: Z eposu je akce v kostýmech

Ben-Hur: Z eposu je akce v kostýmech | Fandíme filmu
Podívejte se, jak to vypadá, když historickou fresku vezme do rukou akční klipař Bekmambetov. Vedle traileru přinášíme také první plakát.

Že bude nová adaptace Ben-Hura jiná než film z roku 1959, to jsme čekali. "Rockový" trailer ve stylu upoutávek na Třístovku nebo Souboj titánů, ten příznivce klasiky s Charletonem Hestonem nejspíš překvapí. Na druhou stranu, režisérem snímku je Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů), takže je aktuální upoutávka možná ještě docela umírněná. I tak ale hudba burácí, spřežení explodují a...Morgan Freeman má na hlavě bílé dredy! Děj filmu je naznačen, ale zjevně o něj až tak nepůjde. Prim budou hrát vypjaté situace ve vlnách či arénách, u kterých příliš nezáleží na tom, kdo vlastně hraje jednotlivé postavy. To však samozřejmě ještě nemusí být nutně na škodu. Akční řežby si také zaslouží místo na slunci, a když se čas od času odehrají v historických kulisách, může to být v rukou šikovných filmařů jedině příjemné zpestření. Tak se nechme překvapit, co nakonec z Ben-Hura vypadne. Jak upoutávka působí na vás?

Děj Ben-Hur se odehrává v Římany okupovaném Jeruzalémě. Judah Ben-Hur (Jack Huston) je místní princ, který je zrazen svým adoptivním bratrem (Toby Kebbell). Ztratí všechno a stráví pět let jako římský otrok na galeji. Po letech veslování se chce pomstít říši i muži, který jej zradil a dopomoci mu k tomu má velký závod koňských spřežení. Dále hrají Nazanin Biniadi (seriály Homeland, Scandal) jako Ben-Hurova láska Esther, Rodrigo Santoro (300) jako Ježíš, Pilou Asbæk (seriál Borgiové) jako Pilát Pontský a Morgan Freeman jako Illderim, muž, který z Ben-Hura vytrénuje perfektního jezdce. Režíruje Timur Bekmambetov. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 11.8. 2016. 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest