Obnovená premiéra Kmotra přináší klasiku na velké plátno

Obnovená premiéra Kmotra přináší klasiku na velké plátno | Fandíme filmu
Ať už jste Kmotra viděli jednou nebo mnohokrát, zopakovat si jej na velkém plátně, to se neodmítá. A jestli jste ho ještě neviděli? Proč ještě sedíte u internetu? Šup do kina!

Kmotra viděl asi každý filmový fanda. A ještě aby ne. Legendární film je natočený podle neméně legendární knihy Maria Puza. Režíroval jej velikán Francis Ford Coppola, hrají v něm Marlon Brando, Al Pacino či Robert Duvall. Snímek si odnesl tři Oscary - za nejlepší film, adaptovaný scénář a hlavní mužský herecký výkon. Na ČSFD je film na sedmé příčce žebříčku nejlépe hodnocených snímků, na IMDb dokonce na druhé. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes má 99% pozitivních hodnocení!

Nemluvě o tom, že od roku 1972, kdy byl uveden, je Kmotr nedílnou součástí naší popkultury, podobně třeba jako Star Wars nebo Čelisti. Z Kmotra více či méně vychází snad každý žánrový následovník a stejně tak se jím dodnes inspirují komedie, které si z mafiánských filmů utahují. A nejen to, Kmotr je zhusta citován i na místech, které s ním zdánlivě absolutně nesouvisejí, a tak třeba i v romantické Lásce přes internet zaléhají Meg Ryan a Tom Hanks na matrace.

U takového filmu to asi není příliš potřeba opakovat, nicméně alespoň v krátkosti připomínáme, že Kmotr pojednává o mafiánské rodině Corleoneových, o jejich špinavých kšeftech, vnitřní hierarchii celého podniku a konfliktech s kriminálními konkurenty. Ústřední linkou je pak váhavé převzetí moci mladším synem Michaelem (Al Pacino), který se rozhodne o rodinu postarat, když je otec (Don Vito Corleone v podání Marlona Branda) indisponován a bratři nejsou na takovou odpovědnost patřičně vybaveni.

Jak už bylo řečeno, Kmotra viděl snad úplně každý filmový fanoušek, nicméně kolik z vás jej vidělo na plátně? Taková možnost není dostupná úplně každý den, a tak je jedině dobře, že společnost Pannonia Entertainment snímek uvádí od 3. března do 7. dubna ve více než 40 kinech po celé ČR. Coppola film natáčel tak, aby byl promítaný na velkém plátně, jedině tam, vynikne ve své plnosti, takže neváhejte a vyrazte do kina.

Třeba do Premiere Cinemas (Praha, Olomouc, Teplice), kde snímek 9.3. v 19 hodin otevírá nový cyklus Premiere Extra, v jehož rámci budou během roku exkluzivně k vidění obnovené premiéry takových filmů, jako jsou Indiana Jones, Total Recall, Terminátor nebo Rocky.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest