Skautův průvodce zombie apokalypsou

Skautův průvodce zombie apokalypsou | Fandíme filmu
Na náš video trh zavítala příjemně hodnocená zombie komedie o tom, jak si poctiví skautíci hravě poradí ve světě plném zombíků. Seznamte se.

Oblíbenost filmů se zombie tématikou jen tak neochabne. Důkazem toho je i bláznivá, lehce hororově laděná komedie Skautův průvodce zombie apokalypsou (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse) od režiséra Christophera Landona (Burning Palms, Paranormal Activity: Prokletí). Její příběh se točí okolo trojice kluků, kterou jejich vrstevníci neberou kvůli skautské zálibě příliš vážně. V jádru jsou to ale normální kluci, které v jejich věku logicky zajímá hlavně opačné pohlaví. A tak když si všimnou, že ochranka lokálního strip klubu je pryč, rozhodnou se využít příležitost a podívat se dovnitř. Tam ale zjistí, že celé místo je prázdné, s výjimkou několika osob přeměněných na zombie. Od těch je, za pomoci brokovnice, zachrání krásná a vražedná servírka Denise. Trojice se následně rozhodne, že se pokusí zachránit město, potažmo celé lidstvo, od hrozby zombie apokalypsy.

Autory scénáře jsou vedle režiséra Landona ještě Carrie Lee Wilson (seriál Teamo Supremo, College Road Trip), Emi Mochizuki (College Road Trip) a Lona Williams (seriál Kancelářská krysa, Krása na zabití). Ústřední trojici skautů tvoří Logan Miller (The Stanford Prison Experiment, Noc přichází), mladá vycházející hvězda Tye Sheridan (X-Men: Apocalypse, Joe) a Joey Morgan, pro kterého je tento snímek první větší zkušenost s filmem. Skupině sekunduje Sarah Dumont (The Royals) coby servírka Denise.

Skautův průvodce zombie apokalypsou v ukázkách působí jako komedie laděná podobně, jako sedm let starý Zombieland. Humor je ale trochu drsnější, místy až pubertální. Díky tomu se zdá, že film cílí hlavně na dospívající publikum. Na druhou stranu má eRkový rating. V Americe měla komedie premiéru už na loňský Hallowen a dle dosavadních reakcí (na ČSFD má film necelých 70 procent) se jedná o lehce nadprůměrnou hororovou komedii, která poměrně rychle uteče a zabaví. V Česku i na Slovensku šel Skautův průvodce zombie apokalypsou rovnou na DVD i Blu-ray a už asi dva týdny je k dostání.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest