Captain America 2: Jaká je Kapitánova budoucnost?

Captain America 2: Jaká je Kapitánova budoucnost? | Fandíme filmu
Capovi scenáristé nám poodhalují svoje trumfy.

Ještě před půlrokem bych si na to rozhodně nevsadil, tvůrcům se nicméně s Kapitánem Amerikou zadařilo, a to jak po kvalitativní, tak po finanční stránce. Už teď je tedy jasné, že jsme se s Capem letos v létě neviděli naposledy. Odhlédneme-li od jeho nevyhnutelné účasti v Avengers, rýsuje se nám v poměrně blízké budoucnosti i další samostatné dobrodružství Stevea Rogerse. Marvel ve spolupráci s Disneym má momentálně jasno v tom, že přednost před Capem budou mít jak Iron Man 3, tak Thor 2, Captain America 2 by nicméně měl následovat nedlouho po nich. Producenti už nějakou dobu naznačují, že tak nějak dopředu počítají i s dvojkou Avengers. Byli by přitom rádi, kdyby se vedle uvedení některých nových postav (především dlouho diskutovaný Ant-Man a snad i magický Doctor Strage) stihl do premiéry na plátna podívat i druhý Cap. U něj se tak jako nejpravděpodobnější období uvedení jeví rok 2014 (nejspíš léto), scenáristé jedničky ovšem už teď stačili vyzradit několik poměrně důležitých detailů, jež se pokračování týkají.

Christopher Markus a Stephen McFreely potvrdili webu IFC především to, že jejich scénář k pokračování Capa se bude dost odvíjet od toho, co se s postavou stalo v Avengers: "Úplně nejdřív, než jsme na sequelu vůbec začali pracovat, jsme si museli přečíst scénář k Avengers od Josse Whedona. Potřebovali jsme vědět, jestli postavu nějak výrazně nepozměnil, což se naštěstí nestalo. Kromě toho jsme také potřebovali zjistit, jakým způsobem Whedon charakter rozvinul v rámci toho, jak se Cap vyrovnává s přítomností v současném světě. To byly dva klíčové prvky, které nás zajímaly především z hlediska kontinuity celé postavy." Kromě toho oba tvůrci sdělili, v jaké době by se dvojka měla odehrávat: "Velké množství komiksů sleduje Capova dobrodružství v současném světě, tudíž bychom se chtěli zaměřit hlavně na toto období." Markus s McFreelym nicméně dodali, že kromě linky ze současnosti bychom se měli dočkat i nějakých flashbacků zpět do druhé světové války.

McFreely pak jedním dechem dodal: "Kdybychom situovali pokračování celé opět do druhé světové války, nebylo by z pohledu diváka už moc o co hrát. Sám totiž z prvního dílu ví, jak dopadl Cap, Bucky, Red Skullovo komando a vlastně i celý svět." Obracení do minulosti tedy můžeme čekat jedině v podobě zmiňovaných flashbacků. Neodvyprávěných příběhů z druhé světové je přitom dost a dost - Vzpomeňte na montáž z jedničky, která naznačovala, že se Cap účastnil desítek nejrůznějších misí. Zatím zůstává otázkou, jak to bude u pokračování s režií. Joe Johnston má sice s Marvelem smlouvu na dva filmy, sám nicméně mluví i o dalších projektech, které by chtěl pod dohledem studia natočit. Velmi často přitom zmiňuje postavu Winter Soldiera, což není nikdo jiný než nejlepší kamarád Stevea Rogerse - Bucky Barnes, respektive jeho alter-ego. Johnston by mu rád věnoval samostatný film, nicméně je možné, že ho Marvel donutí spojit příjemné s užitečným a udělá z něj "pouze" klíčovou postavu Capova sequelu.

Winter Soldier

Kdo přesně ten Winter Soldier je? V komikse Buckyho tělo získali Rusové, oživili ho, biotechnicky ho vylepšili a pomocí vymívání mozků z něj udělali svého elitního zabijáka - Zimního vojáka (Winter Soldiera). Zimní voják se mu říká proto, že většinu času je zmražený v kryogenickém boxu a je oživován pouze na jednotlivé mise. V současnosti se pak Winter Soldier dostane do rukou dalších záporáků a je poštván přímo proti Capovi. Z čehož by se samozřejmě dala vytěžit hodně silná zápletka a flashbacky do minulosti (na Stevovo a Buckyho přátelství) by do děje logicky zapadaly. Ve výsledku ale může být všechno úplně jinak. Značnou nápovědou nám budou, už na začátku nadcházející letní sezony,  The Avengers.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest