Expendables 2: Vyměklí nebo ne?

Expendables 2: Vyměklí nebo ne? | Fandíme filmu
Komentář ke "kauze PG-13". Může za zpřístupnění filmu dětem Chuck Norris? A dočkáme se někdy krvavé verze druhých Postradatelných?

Světem Expendables 2 momentálně hýbe „kauza PG-13“. Pozdvižení začalo před necelým týdnem, když Chuck Norris v rozhovoru pro polskou Gazetu uvedl, že Expendables 2 budou mít přístupnost PG-13, tedy že budou mládeži přístupní – budou obsahovat méně intenzivní násilí a obejdou se bez nejhorších sprostých slov a nahoty. Norris šel dokonce tak daleko, že si za zpřístupnění filmu dětem připsal zásluhu – scénář se prý upravoval kvůli němu, protože by odmítl hrát ve filmu, na který by se mládež nemohla přijít podívat. Stallone už jen následně potvrdil, že film opravdu bude PG-13.

Teď si vysvětlíme, proč je celé Chuckovo tvrzení celkem určitě nesmysl. Opravdu nevěřím, že zrovna kvůli Norrisovi (představiteli vedlejší role) by producenti upravovali scénář. Jistě, mohl to být jeden z důvodů, ke kterým přihlédli, Norris je o něco takového mohl skutečně požádat a teď si možná naivně myslí, že jde čistě o jeho zásluhu. Pravda je nejspíš daleko jednodušší: Studio chtělo na projektu trhnout co největší prachy. Ústřední producentská dvojka NuImage / Millenimu s posledním eRkovým filmem příliš neuspěla – Conan skončil v mnohamilionové ztrátě. Podle posledních odhadů Postradatelní 2 stáli až 100 milionů dolarů (dalších 50 počítejte na propagaci) a studiím nevyšla vytoužená dohoda s Číňany, od kterých si slibovali spolufinancování.

V podobné situaci je koprodukční studio Lionsgate, které už je o něco větším hráčem na trhu, ale Expendables 2 pro něj i tak jsou doposud nejdražší produkcí, která navíc přichází v době, kdy „Lví brána“ vyplázla 400 milionů za odkoupení studia Summit. Pak už se stačilo podívat na čísla, jaká vytřískalo páté Rychle a zběsile (taktéž kooperace několika akčních star na jednom filmu), prolétnou očima seznam hvězd, které se pro druhé Postradatelné podařilo získat a rozhodnutí vyrýžovat na projektu co nejvíc peněz, bylo na světě.

Skutečnost je navíc taková, že Rating R nikdy nebyl oficiálně ohlášen! Nějakou dobu před natáčením se o PG-13 dokonce spekulovalo, ale nikdo těm zvěstem nevěřil. Jediný kdo o ratingu veřejně mluvil, byla kaskadérka Megan Nguyen, která tvrdila, že film měl být natáčen původně jako PG-13, ale během natáčení se přístupnost změnila na R. Oficiální místa nadále mlčela, dokud Chuck špinavé tajemství neprovalil a Sly ho následně nepotvrdil. Existuje určitá možnost (nepotvrzená!), že film byl natáčen ve dvou verzích (ale Norrisovo tvrzení tomu odporuje) a na DVD se varianty pro dospělé dočkáme, ale nijak zvlášť s tím nepočítejte. Můžeme bědovat, že drtivé většině fanoušků Expendables už dávno přes 18 bylo, můžeme se bavit o tom, jak dlouho studio chtělo informaci tajit (asi dlouho, nenvávistná odezva je zdrcující) a můžeme doufat, že i bez krve půjde o prvotřídní akční zabavu, ale v kinech film každopádně bude uveden jako PG-13. Taková je realita a musíme se s ní vyrovnat.

Fanoušky nekorektního černého humoru si dovolím na závěr odkázat na povedené video, ve kterém se se strašlivou novinkou vyrovnává zničený Adolf Hitler.

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest