Twilight by mohl pokračovat

Twilight by mohl pokračovat | Fandíme filmu
Druhá část Rozbřesku nemusí nutně znamenat konec Ságy Stmívání.

Minulý pátek koupilo studio Lionsgate konkurenční Summit. A spolu s ním i práva na veleúspěšnou Ságu Stmívání. Ta doposud utržila jenom v kinech přes dvě a půl miliardy dolarů a šéf Lionsgate Jon Feltheimer se domnívá, že poslední film přinese přinejmenším dalších 700 milionů. Jenže Summit stál přes 400 milionů a železo je třeba kout, dokud je žhavé – Feltheimer dal jasně najevo, že si nedokáže představit, že by Twilight sága nějakým způsobem nepokračovala. Jak by toho šlo docílit?

Tak zaprvé, sama Meyerová, autorka knižní předlohy, už ze světa Stmívání napsala (nebo se chystá napsat) několik dalších příběhů. Před dvěma lety vyšel Krátký druhý život Bree Tannerové, což je novela, která podrobně popisuje příběh jedné z vedlejších postav Zatmění. Od roku 2008 má také autorka rozepsaný román Midnight Sun (Půlnoční slunce), který vypráví události Stmívání z pohledu Edwarda. Do budoucna by také mohla připravit buď příběh s vlkodlačicí Leah Clearwater nebo s Bellinou dcerou Renesmee.

Je otázkou, zda by se pro případné rozvíjení současného světa podařilo uplatit herce, Kristen Stewart i Robert Pattinson si začínají budovat kariéru i za hranicemi Stmívání a nenápadně naznačují, že Twilightu už mají tak akorát dost. V případě nejrůznějších spin-offů se zase můžeme jen dohadovat, jak velký by byl o vedlejší příběhy zájem. Studio Lionsgate by se ale mohlo ubírat úplně jiným směrem.

Narozdíl od Summitu má totiž Lionsgate i televizní divizi a nejmenovaný zdroj potvrdil, že ze strany studia by zájem o televizní verzi určitě byl. Fanoušci by se tedy mohli dočkat seriálu, který by knihy zadaptoval ještě detailněji, než filmy. Trikových scén je v sérii potřeba minimum a hlavní role by si mohli rozebrat neznámí nováčci, takže ani z finančního hlediska by seriál nebyl nerealizovatelný. Podobně laděné Upíří deníky si na televizních obrazovkách vedou více než dobře. Popřípadě je tu ještě jedna možnost: Od nových tváří v televizi už je jen krůček k novým tvářím na filmovém plátně. Takže kdo ví, třeba nás za pár let čeká filmový restart. Rebootuje se Spider-Man, James Bond mění tvář co pár let, dva roky po sobě jsme dostali dvě různé adaptace Mužů, kteří nenávidí ženy, takže není důvod, proč bychom nemohli podruhé dostat Twilight. Děsivá představa.

Zdroj: LA Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest