Deadpool: Maminky chtějí jemnějšího. Mohl být ještě sprostší

Deadpool: Maminky chtějí jemnějšího. Mohl být ještě sprostší | Fandíme filmu
20th Century Fox
Rodičovská petice žádá PG-13 verzi filmu. Co na to Deadpool?

Deadpool půjde do kin jako tvrdé eRko, tedy jako film mládeži nepřístupný. To mrzí některé rodiče, kteří by svým dítkám chtěli nejnovější komiksový film dopřát. Jedna maminka dokonce odstartovala internetovou petici, která žádá, aby studio do kin uvedlo dvě různé verze. Bohužel to ale nebude možné, protože násilí, sprostá mluva a nahota jsou tak úzce spjaté se základní dějovou kostrou, že by studio muselo film vlastně celý přetočit, pokud by chtělo uvádět jeho mírnější verzi. Přesně z toho samého důvodu nedávno bylo zakázáno promítání filmu v Číně, kde se běžně peprnější pasáže hollywoodských bijáků cenzurují.

Anonymní internetoví křiklouni se samozřejmě hned mamince začali vysmívat, nicméně samotný Ryan Reynolds (představitel Deadpoola) to bere s nadhledem. Maminka, která studiu Fox veřejně napsala, je podle něj skvělá. Když bylo Ryanovi osm a hrozně moc chtěl vidět erotický thriller 9 a 1/2 týdne, jeho maminka se s žádnou peticí neobtěžovala.

Zajímavé přitom je, že při natáčení byl film vlastně ještě horší! Při dialogových scénách se hodně improvizovalo, a tak na DVD uvidíme hromadu alternativních záběrů, které se do výsledného sestřihu nedostaly. Přesněji řečeno, dle slov Ryana Reynoldse bude bonusů „jak nas*áno“. Do finálního sestřihu se někdy dostaly ty nejlepší varianty improvizovaných vtipů, ale v některých případech také jednoduše ty méně urážlivé. Když se totiž Ryan Reynolds s T.J.em Millerem (představitel Deadpoolova parťáka Weasela) rozjeli, pustili se občas do tak temných vod, že jejich vtipy byly vyloženě kruté. Některé byly dokonce tak nenávistné, že se nemohou objevit ani na DVD. Přinejmenším Ryan Reynolds je přitom ten nejslušnější chlapík pod sluncem, jen při vtipkování se rád nechá unést a nezná hranic. Hláška „Vypadáš jako kdyby se ti řidič náklaďáku vys*al na ramena a vytvaroval tomu hovnu uši“, patří ještě k těm vůbec nejumírněnějším.

Deadpool vypráví příběh nekonvenčního antihrdiny od Marvel Comicsu. Wade Wilson sloužil u zvláštních jednotek, stal se žoldákem a nakonec byl vystaven krutým experimentům, které zesílily jeho schopnost regenerace a vysloužily mu přezdívku Deadpool. Vyzbrojený novými schopnostmi a temným, pokřiveným smyslem pro humor, se Deadpool vydává na lov muže, který zničil jeho život.

V hlavních rolích hrají Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T.J. Miller a Gina Carano. Režíruje nováček Tim Miller, scénář napsali Rhett Reese a Paul Wernick. Česká premiéra je stanovena na 11.2. 2016.

Zdroje: ComicBook.com I, ComicBook.com II, ComicBook.com III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest