Room: Psychologické drama o životě v maličké cele

Room: Psychologické drama o životě v maličké cele | Fandíme filmu
Občas slýcháme o ženách držených proti své vůli po řadu let v temných sklepeních. Tenhle film nám to až nepříjemně názorně ukáže. Koukněte na trailery, seznamte se.

Představte si, že svět jak ho znáte je pouze iluze, bublina vytvořená, abyste přes nános důvěrných a povědomých věcí neviděli do hloubky. Pětiletý Jack žije se svou milující matkou tím, co bychom mohli nazvat normálním dětstvím. Tráví společně čas čtením, hraním nebo učením. Jejich malý pokoj je jejich životem, místem, kde každý večer společně uléhají do postele a kde se následující ráno probouzejí. Co se ale pro malého Jacka jeví jako normální život, je pro jeho matku jménem Ma noční můrou. Mladá dívka se totiž každý večer děsí momentu, kdy je přijde navštívit jejich věznitel, který je drží pod zámkem už 7 let. S postupujícím časem ovšem Jackova zvědavost narůstá a Ma si uvědomuje, že její syn je blízko k objevení pravdy. Nakonec se rozhodne, že za jeho pomoci uskuteční riskantní plán útěku, ve kterém bude spoléhat na synovu statečnost. Je ale život venku něco, co oba dva skutečně chtějí?

Snímek je výjimečný svým obsahem a zároveň jednoduchý svým poselstvím. Drama Room přichází jako jeden ze žhavých kandidátů ve vrcholící oscarové sezóně. Ambiciózní freska o síle lidského odhodlání a touhy po nezávislosti irského režiséra Lennyho Abrahamsona, získala diváckou cenu na torontském filmovém festivalu, který je všeobecně považován za startovací rampu do podzimního klání. Stejnou cenou se můžou pochlubit snímky jako Kód Enigma, Terapie láskou nebo 12 let v řetězech. V hlavní ženské roli se objevuje nepříliš známá Brie Larson (Don Jon, Kouzlo přítomného okamžiku) a teprve devítiletý Jacob Tremblay. Oba budou podle prozatímních předpovědí mířit v hereckých kategoriích hodně vysoko. U nás i na Slovensku startuje snímek 10.12.. Zatím si pusťte dvojici atmosférických trailerů, které jasně podtrhují, že se bude jednat o vybroušené psychologické drama, které stojí a padá s výkony hlavních představitelů. Anebo na ně možná nekoukejte – čím míň toho o filmu budete dopředu vědět, tím lépe!

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest